Uit cijfers van de interimkantoren blijkt dat de vraag naar jobstudenten deze zomer extra hoog ligt. Sommige bedrijven hebben tot vijftig procent meer vacatures, zo schrijft de Gazet van Antwerpen.

Bij interimkantoor Manpower luidt het dat bedrijven dit jaar opvallend veel ruimte hebben voor extra werkkrachten. "Tegenover de zomer van 2010 zien we een stijging met twintig procent", zegt Tom Van Geystelen. "En nog niet alle aanvragen zijn binnen, waardoor dit percentage nog kan oplopen."

Randstad spreekt van vijftig procent meer jobstudenten bij sommige bedrijven. "Tijdens de paasvakantie zagen we al een stijging met veertig procent ten opzichte van 2009. We verwachten dat die trend zich zal doorzetten tijdens de zomervakantie."

De verklaring voor de sterke stijging is volgens Manpower de goed draaiende economie. Het zijn vooral de grote ketens, fabrieken en pretparken die op zoek zijn naar jobstudenten. (Belga)

Uit cijfers van de interimkantoren blijkt dat de vraag naar jobstudenten deze zomer extra hoog ligt. Sommige bedrijven hebben tot vijftig procent meer vacatures, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. Bij interimkantoor Manpower luidt het dat bedrijven dit jaar opvallend veel ruimte hebben voor extra werkkrachten. "Tegenover de zomer van 2010 zien we een stijging met twintig procent", zegt Tom Van Geystelen. "En nog niet alle aanvragen zijn binnen, waardoor dit percentage nog kan oplopen." Randstad spreekt van vijftig procent meer jobstudenten bij sommige bedrijven. "Tijdens de paasvakantie zagen we al een stijging met veertig procent ten opzichte van 2009. We verwachten dat die trend zich zal doorzetten tijdens de zomervakantie." De verklaring voor de sterke stijging is volgens Manpower de goed draaiende economie. Het zijn vooral de grote ketens, fabrieken en pretparken die op zoek zijn naar jobstudenten. (Belga)