Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) moet de komende drie jaar tot 315 miljard euro in de Europese economie pompen. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wil zo de groei en de jobcreatie aanzwengelen.

Waarborg verliezen

De 40 miljoen euro aan waarborgen voor PMV kadert in dat plan. Het initiatief mikt zowel op beloftevolle starters als op kmo's met zicht op groei. De leningen zullen verstrekt worden via de Startlening+ en de kmo-cofinanciering, twee instrumenten die al bestonden maar dankzij de Europese steun meer armslag krijgen.

Concreet waarborgt het Europees Investeringsfonds de verliezen, verduidelijkt PMV-topman Michel Casselman. Dergelijke risicoleningen zijn verlieslatend, maar dankzij de Europese waarborgen zal PMV wat meer risico kunnen nemen en hogere bedragen kunnen uitlenen. De overeenkomst maakt het mogelijk om bijkomende financiering te verstrekken aan meer dan 700 kmo's.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois en eurocommissaris voor Werk Marianne Thyssen toonden zich donderdag erg tevreden bij de ondertekening van de overeenkomst. "Het investeringsplan voor Europa is bedoeld om nieuwe jobs te creëren en innovatie te stimuleren. Vandaag wordt dit engagement realiteit in Vlaanderen", onderstreepte Thyssen. En ook Bourgeois beklemtoonde het belang van jobcreatie, wat begint bij ondersteuning voor "het baanbrekende vakmanschap van onze kmo's". (Belga/NS)

Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) moet de komende drie jaar tot 315 miljard euro in de Europese economie pompen. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wil zo de groei en de jobcreatie aanzwengelen. De 40 miljoen euro aan waarborgen voor PMV kadert in dat plan. Het initiatief mikt zowel op beloftevolle starters als op kmo's met zicht op groei. De leningen zullen verstrekt worden via de Startlening+ en de kmo-cofinanciering, twee instrumenten die al bestonden maar dankzij de Europese steun meer armslag krijgen. Concreet waarborgt het Europees Investeringsfonds de verliezen, verduidelijkt PMV-topman Michel Casselman. Dergelijke risicoleningen zijn verlieslatend, maar dankzij de Europese waarborgen zal PMV wat meer risico kunnen nemen en hogere bedragen kunnen uitlenen. De overeenkomst maakt het mogelijk om bijkomende financiering te verstrekken aan meer dan 700 kmo's. Vlaams minister-president Geert Bourgeois en eurocommissaris voor Werk Marianne Thyssen toonden zich donderdag erg tevreden bij de ondertekening van de overeenkomst. "Het investeringsplan voor Europa is bedoeld om nieuwe jobs te creëren en innovatie te stimuleren. Vandaag wordt dit engagement realiteit in Vlaanderen", onderstreepte Thyssen. En ook Bourgeois beklemtoonde het belang van jobcreatie, wat begint bij ondersteuning voor "het baanbrekende vakmanschap van onze kmo's". (Belga/NS)