Er zijn momenteel 103.000 twintigers als zelfstandige aan de slag. Dat is tien procent meer dan een jaar geleden, aldus Het Nieuwsblad op Zondag op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandige.

Sven Nouten van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen vindt dit opmerkelijk omdat er vorig jaar maar 1,7 procent zelfstandigen zijn bijgekomen. Om het ondernemerschap bij jongeren nog meer te stimuleren, rekent Nouten op de Vlaamse regering om het sociale statuut van zelfstandigen te verbeteren "zodat jongeren niet blindelings kiezen voor de sociale bescherming van het werknemersstatuut".

Daarnaast moet een vak ondernemerschap het onderwijs meer ondernemingsgezind maken. "Nu denken nog te veel afgestudeerden dat ze klaar zijn om een eigen zaak te starten. Met alle ontgoochelingen of faillissementen van dien. Want ons land heeft absoluut meer jonge ondernemers nodig: zij zorgen voor de welvaart en het welzijn van morgen", besluit Nouten. (Belga/AVE)

Er zijn momenteel 103.000 twintigers als zelfstandige aan de slag. Dat is tien procent meer dan een jaar geleden, aldus Het Nieuwsblad op Zondag op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandige.Sven Nouten van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen vindt dit opmerkelijk omdat er vorig jaar maar 1,7 procent zelfstandigen zijn bijgekomen. Om het ondernemerschap bij jongeren nog meer te stimuleren, rekent Nouten op de Vlaamse regering om het sociale statuut van zelfstandigen te verbeteren "zodat jongeren niet blindelings kiezen voor de sociale bescherming van het werknemersstatuut". Daarnaast moet een vak ondernemerschap het onderwijs meer ondernemingsgezind maken. "Nu denken nog te veel afgestudeerden dat ze klaar zijn om een eigen zaak te starten. Met alle ontgoochelingen of faillissementen van dien. Want ons land heeft absoluut meer jonge ondernemers nodig: zij zorgen voor de welvaart en het welzijn van morgen", besluit Nouten. (Belga/AVE)