De gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, wordt geconfronteerd met de toorn van eurosceptische parlementariërs nadat hij had gewaarschuwd voor de gevolgen van een brexit.

Volgens Carney overweegt een aantal grote financiële instellingen een vertrek van hun hoofdzetels uit Londen mocht het Verenigd Koninkrijk uit de EU stappen.

Carney zei dat de City of London 'zonder enige twijfel' schade lijdt als het er niet in slaagt te onderhandelen over de voortzetting van de bestaande overeenkomsten inzake wederzijdse erkenning binnen de financiële sector na een positieve stem voor een brexit.

De Britten mogen op 23 juni- via een referendum - beslissen of ze in de Europese Unie blijven of niet.

De gouverneur benadrukte dat de centrale bank geen campagne zal voeren voor een pro- of contra-stem tijdens het referendum. "Het is de grootste bedreiging voor de financiële stabiliteit", aldus Carney, die eraan toevoegde dat 'wereldwijde risico's voor de Britse financiële stabiliteit, waaronder van China, evenwel groter zijn dan de binnenlandse risico's'.

De Bank of England liet maandag weten dat ze van plan is om meer cash in de markten te injecteren om de liquiditeit te verbeteren op het moment van het referendum, voor het geval het tot een bankrun zou komen.

(The Telegraph)

De gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, wordt geconfronteerd met de toorn van eurosceptische parlementariërs nadat hij had gewaarschuwd voor de gevolgen van een brexit.Volgens Carney overweegt een aantal grote financiële instellingen een vertrek van hun hoofdzetels uit Londen mocht het Verenigd Koninkrijk uit de EU stappen.Carney zei dat de City of London 'zonder enige twijfel' schade lijdt als het er niet in slaagt te onderhandelen over de voortzetting van de bestaande overeenkomsten inzake wederzijdse erkenning binnen de financiële sector na een positieve stem voor een brexit.De Britten mogen op 23 juni- via een referendum - beslissen of ze in de Europese Unie blijven of niet.De gouverneur benadrukte dat de centrale bank geen campagne zal voeren voor een pro- of contra-stem tijdens het referendum. "Het is de grootste bedreiging voor de financiële stabiliteit", aldus Carney, die eraan toevoegde dat 'wereldwijde risico's voor de Britse financiële stabiliteit, waaronder van China, evenwel groter zijn dan de binnenlandse risico's'. De Bank of England liet maandag weten dat ze van plan is om meer cash in de markten te injecteren om de liquiditeit te verbeteren op het moment van het referendum, voor het geval het tot een bankrun zou komen.(The Telegraph)