Het persbureau Bloomberg meldt op basis van een ingewijde dat Europese landen momenteel 'actief' over de nominatie van Carney praten.

De huidige IMF-directeur Christine Lagarde werd eerder deze week voorgedragen als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB), in opvolging van Mario Draghi. In afwachting van haar benoeming in Frankfurt heeft ze haar taken bij het fonds neergelegd. Vandaar dat er wordt gezocht naar iemand die haar kan opvolgen.

Carney zou sowieso begin volgend jaar stoppen bij de Bank of England. De Canadees trad in 2013 aan als gouverneur van de Britse centrale bank - daarvoor had hij dezelfde functie bij de Canadese centrale bank. Zijn termijn in Londen was al enkele keren verlengd om continuïteit te garanderen te midden van de brexit.

Er bestaat een soort herenakkoord dat Europese landen het hoofd van het IMF mogen aanduiden, terwijl de Amerikanen die van de Wereldbank mogen benoemen. Ook de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire en ECB-bestuurslid Benoît Coeuré worden in het geruchtencircuit genoemd als mogelijke kandidaten.

Het persbureau Bloomberg meldt op basis van een ingewijde dat Europese landen momenteel 'actief' over de nominatie van Carney praten.De huidige IMF-directeur Christine Lagarde werd eerder deze week voorgedragen als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB), in opvolging van Mario Draghi. In afwachting van haar benoeming in Frankfurt heeft ze haar taken bij het fonds neergelegd. Vandaar dat er wordt gezocht naar iemand die haar kan opvolgen. Carney zou sowieso begin volgend jaar stoppen bij de Bank of England. De Canadees trad in 2013 aan als gouverneur van de Britse centrale bank - daarvoor had hij dezelfde functie bij de Canadese centrale bank. Zijn termijn in Londen was al enkele keren verlengd om continuïteit te garanderen te midden van de brexit. Er bestaat een soort herenakkoord dat Europese landen het hoofd van het IMF mogen aanduiden, terwijl de Amerikanen die van de Wereldbank mogen benoemen. Ook de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire en ECB-bestuurslid Benoît Coeuré worden in het geruchtencircuit genoemd als mogelijke kandidaten.