"Om jobs te creëren, zijn investeringen nodig. Het investeringsplan is in die zin fundamenteel", zei Marianne Thyssen aan de aanwezige senatoren, volksvertegenwoordigers en Belgische Europarlements­leden. Zij is er van overtuigd dat het zogenaamde Juncker-fonds Europa zal veranderen.

Ook Jyrki Katainen uitte zijn bezorgdheden. "We verliezen onze concurrentiekracht aan onze handelspartners als we niet beginnen investeren in onze toekomst", zei de Finse commissaris.

KMO's

Met het plan wil Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie in 3 jaar tijd minstens 315 miljard euro mobiliseren. Het plan zou in diezelfde periode ook 1 miljoen nieuwe banen moeten opleveren. Volgens Thyssen moet 25 procent van het investeringsbudget naar de KMO's toevloeien. "We zijn een KMO-land. Het merendeel van de jobs wordt gecreëerd bij de kleine en middelgrote ondernemingen", zegt de eurocommissaris in een interview met het VRT-journaal.

Daarnaast gaat de Vlaamse regering onderzoeken of het nieuwe fonds ook voor infrastructuurwerken kan dienen zoals de Oosterweelverbinding of de bouw van scholen.

"We moeten niet alles verwachten van het Juncker-fonds, maar ik denk dat het ondernemers een impuls zal geven om te investeren", zegt Geert Bourgeois, Vlaams minister-president aan het journaal.

"Om jobs te creëren, zijn investeringen nodig. Het investeringsplan is in die zin fundamenteel", zei Marianne Thyssen aan de aanwezige senatoren, volksvertegenwoordigers en Belgische Europarlements­leden. Zij is er van overtuigd dat het zogenaamde Juncker-fonds Europa zal veranderen. Ook Jyrki Katainen uitte zijn bezorgdheden. "We verliezen onze concurrentiekracht aan onze handelspartners als we niet beginnen investeren in onze toekomst", zei de Finse commissaris. Met het plan wil Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie in 3 jaar tijd minstens 315 miljard euro mobiliseren. Het plan zou in diezelfde periode ook 1 miljoen nieuwe banen moeten opleveren. Volgens Thyssen moet 25 procent van het investeringsbudget naar de KMO's toevloeien. "We zijn een KMO-land. Het merendeel van de jobs wordt gecreëerd bij de kleine en middelgrote ondernemingen", zegt de eurocommissaris in een interview met het VRT-journaal. Daarnaast gaat de Vlaamse regering onderzoeken of het nieuwe fonds ook voor infrastructuurwerken kan dienen zoals de Oosterweelverbinding of de bouw van scholen."We moeten niet alles verwachten van het Juncker-fonds, maar ik denk dat het ondernemers een impuls zal geven om te investeren", zegt Geert Bourgeois, Vlaams minister-president aan het journaal.