In de marge van de provinciale stakingen van maandag, zal in het centrum van Luik ook een burgerbetoging plaatsvinden uit protest tegen bepaalde maatregelen van de federale regering.

Via sociale media werd een oproep gelanceerd. Een honderdtal mensen heeft zijn komst aangekondigd.

De optocht start om 10.00 uur aan het station Luik-Guillemins en trekt naar de place Saint-Lambert. Het gaat niet om een initiatief van de vakbonden, maar van burgers.

Desalniettemin lopen de eisen gelijk. De betogers zijn onder meer tegen de indexsprong en de verhoging van de pensioenleeftijd, maar zijn ook gekant tegen de seksuele meerderjarigheid op 14 jaar. Politie en stad Luik zijn ingelicht over de optocht, die werd toegestaan ook al was de aanvraag te laat. (Belga/NS)

In de marge van de provinciale stakingen van maandag, zal in het centrum van Luik ook een burgerbetoging plaatsvinden uit protest tegen bepaalde maatregelen van de federale regering. Via sociale media werd een oproep gelanceerd. Een honderdtal mensen heeft zijn komst aangekondigd.De optocht start om 10.00 uur aan het station Luik-Guillemins en trekt naar de place Saint-Lambert. Het gaat niet om een initiatief van de vakbonden, maar van burgers. Desalniettemin lopen de eisen gelijk. De betogers zijn onder meer tegen de indexsprong en de verhoging van de pensioenleeftijd, maar zijn ook gekant tegen de seksuele meerderjarigheid op 14 jaar. Politie en stad Luik zijn ingelicht over de optocht, die werd toegestaan ook al was de aanvraag te laat. (Belga/NS)