"Er is geen akkoord vannacht, vooral omdat men een premieverhoging wil zonder daar ook efficiëntieverhoging aan te koppelen. We blijven alles in het werk stellen om een oplossing te vinden", aldus de woordvoerder van minister Ben Weyts. Meer uitleg wordt niet gegeven.

Weyts, die een bezoek aan New York annuleerde, ging met de Beroepsvereniging aan tafel, in een poging om de impasse over de loodsenstaking te doorbreken.

Door de staking worden op de Schelde sinds maandagochtend geen schepen groter dan 339 meter door Vlaamse loodsen meer beloodst.

"Er is geen resultaat geboekt. We zijn er niet uitgeraakt. De minister en zijn kabinetschef zijn vertrokken", zegt Yves Verspreet, woordvoerder van BvL. "Beide partijen hebben elk hun standpunten zeer duidelijk gemaakt, we hebben de hele avond gezocht naar een uitweg, maar de principiële verschillen zijn te groot."

Over de inhoudelijke kant van de zaak blijft het stil. "Willen we het overleg nog enige slaagkans geven, moeten we ons op de vlakte houden", zegt hij. Een tijdstip voor nieuwe onderhandelingen is nog niet afgesproken, al vermoedt BvL dus dat dat vandaag/donderdag kan. De stakingsactie wordt volgens BvL intussen aangehouden.

'Imagoschade'

Toen omstreeks 22 uur woensdagavond voedsel voor de onderhandelaars werd gebracht, werd nog gezegd dat de onderhandelingen "creatief" verliepen.

De stakingsactie leidde de afgelopen dagen tot grote verontwaardiging in de havengemeenschap. Vertegenwoordigers en politici stellen dat er grote economische en imagoschade uit voortkomt. Weyts riep woensdag de loodsen op tot verantwoordelijkheid.Door de staking liggen voorlopig nog steeds twee megaschepen voor anker voor de Nederlande kust, te wachten om de Schelde op te kunnen te varen.

(Belga/RR)

"Er is geen akkoord vannacht, vooral omdat men een premieverhoging wil zonder daar ook efficiëntieverhoging aan te koppelen. We blijven alles in het werk stellen om een oplossing te vinden", aldus de woordvoerder van minister Ben Weyts. Meer uitleg wordt niet gegeven. Weyts, die een bezoek aan New York annuleerde, ging met de Beroepsvereniging aan tafel, in een poging om de impasse over de loodsenstaking te doorbreken. Door de staking worden op de Schelde sinds maandagochtend geen schepen groter dan 339 meter door Vlaamse loodsen meer beloodst. "Er is geen resultaat geboekt. We zijn er niet uitgeraakt. De minister en zijn kabinetschef zijn vertrokken", zegt Yves Verspreet, woordvoerder van BvL. "Beide partijen hebben elk hun standpunten zeer duidelijk gemaakt, we hebben de hele avond gezocht naar een uitweg, maar de principiële verschillen zijn te groot." Over de inhoudelijke kant van de zaak blijft het stil. "Willen we het overleg nog enige slaagkans geven, moeten we ons op de vlakte houden", zegt hij. Een tijdstip voor nieuwe onderhandelingen is nog niet afgesproken, al vermoedt BvL dus dat dat vandaag/donderdag kan. De stakingsactie wordt volgens BvL intussen aangehouden.Toen omstreeks 22 uur woensdagavond voedsel voor de onderhandelaars werd gebracht, werd nog gezegd dat de onderhandelingen "creatief" verliepen. De stakingsactie leidde de afgelopen dagen tot grote verontwaardiging in de havengemeenschap. Vertegenwoordigers en politici stellen dat er grote economische en imagoschade uit voortkomt. Weyts riep woensdag de loodsen op tot verantwoordelijkheid.Door de staking liggen voorlopig nog steeds twee megaschepen voor anker voor de Nederlande kust, te wachten om de Schelde op te kunnen te varen.(Belga/RR)