Met Visa Waiver Program (VWP) hebben burgers uit België en een aantal andere landen geen visum nodig om maximaal negentig dagen naar de VS te reizen voor zaken of toerisme. Het volstaat dat ze zich houden aan enkele regels zoals een paspoort dat aan de juiste voorwaarden voldoet en online toestemming aanvragen.

Terwijl vooral Europese bedrijven onderzoeken of ze binnenkort handel kunnen drijven met Iran na de historische doorbraak over de ontmanteling van het Iraanse kernprogramma in november, stellen de VS zich terughoudend op. Zolang het akkoord niet definitief is, willen de VS de sancties tegen het land blijven afdwingen.

Belgische zakenmensen kunnen zo voor verrassingen komen te staan. Wie de afgelopen vier jaar naar Iran, Iran, Soedan of Syrië reisde, kon tot begin dit jaar gewoon met het visa-waiverprogramma naar de VS, maar heeft sinds 21 januari een volwaardig visum nodig. Die recente verandering in het VWP speelt twee klanten van de in Atlanta gevestigde Cognegy al parten, zegt CEO Jan-Paul Kalmeijer.

Met Visa Waiver Program (VWP) hebben burgers uit België en een aantal andere landen geen visum nodig om maximaal negentig dagen naar de VS te reizen voor zaken of toerisme. Het volstaat dat ze zich houden aan enkele regels zoals een paspoort dat aan de juiste voorwaarden voldoet en online toestemming aanvragen. Terwijl vooral Europese bedrijven onderzoeken of ze binnenkort handel kunnen drijven met Iran na de historische doorbraak over de ontmanteling van het Iraanse kernprogramma in november, stellen de VS zich terughoudend op. Zolang het akkoord niet definitief is, willen de VS de sancties tegen het land blijven afdwingen. Belgische zakenmensen kunnen zo voor verrassingen komen te staan. Wie de afgelopen vier jaar naar Iran, Iran, Soedan of Syrië reisde, kon tot begin dit jaar gewoon met het visa-waiverprogramma naar de VS, maar heeft sinds 21 januari een volwaardig visum nodig. Die recente verandering in het VWP speelt twee klanten van de in Atlanta gevestigde Cognegy al parten, zegt CEO Jan-Paul Kalmeijer.