"Banken moeten sterk genoeg zijn om de risico's van staatsschulden en lage groei te kunnen weerstaan", stelde Lagarde. "Als dit probleem niet wordt aangepakt dan kan de economische zwakte gemakkelijk overslaan naar kernlanden en kan er een slopende liquiditeitscrisis ontstaan", zei Lagarde in een toespraak op de conferentie van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.

Volgens Lagarde moeten banken in eerste instantie worden gedwongen nieuw kapitaal aan te trekken op de markt. Als dat niet lukt, zou het noodfonds voor eurolanden (EFSF) volgens haar kunnen worden ingezet om de banken te versterken. (Belga)

"Banken moeten sterk genoeg zijn om de risico's van staatsschulden en lage groei te kunnen weerstaan", stelde Lagarde. "Als dit probleem niet wordt aangepakt dan kan de economische zwakte gemakkelijk overslaan naar kernlanden en kan er een slopende liquiditeitscrisis ontstaan", zei Lagarde in een toespraak op de conferentie van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Volgens Lagarde moeten banken in eerste instantie worden gedwongen nieuw kapitaal aan te trekken op de markt. Als dat niet lukt, zou het noodfonds voor eurolanden (EFSF) volgens haar kunnen worden ingezet om de banken te versterken. (Belga)