De verschillende overheden in ons land moeten meer samenwerken om de concurrentiepositie van de Belgische bedrijven te verbeteren. Dat zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) maandag op de VRT-radio.

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft de boodschap na zijn bezoek aan de topman van de Zweedse autobouwer Volvo afgelopen vrijdag naar eigen zeggen duidelijk begrepen.

"Het is hoog tijd om de koppen bij elkaar te steken", zei Peeters in een reactie op de VRT-radio.

Lasten

Kris Peeters noemt de lasten voor de bedrijven - behalve de hoge loonkosten ook de oplopende energiekosten - in België 'echt een probleem'. Dat was ook de vaststelling van de Volvo-baas.

Waarschuwing

Tijdens zijn gesprek met Håkan Samuelsson, de CEO van Volvo, kreeg Peeters afgelopen vrijdag namelijk te horen dat België dringend structurele hervormingen moet doorvoeren om het bedrijfsklimaat in ons land te verbeteren. De raad die de Volvo-baas meegaf leek op een waarschuwing, al voegde Peeters eraan toe dat Volvo op dit moment niet van plan is de site in Gent te sluiten.

Dringend overleg

Voor Peeters is het duidelijk dat alle overheden moeten meewerken aan het overleg om de concurrentiepositie van ons land te verbeteren. De Vlaams minister-president noemt de hoge loonkosten, de flexibiliteit van de arbeidsmarkt, en het sociaal overleg als de thema's waarover dringend moet worden onderhandeld. Peeters geeft toe dat hij aan het probleem van de hoge loonkosten 'weinig kan doen'. Daarover kan namelijk enkel op federaal niveau worden beslist.

'Nieuw Industrieel Beleid'

Van Vlaamse zijde mikt de minister-president op het project 'Nieuw Industrieel Beleid (NIB)'. Via dat project moet Vlaanderen innovatie blijven stimuleren en de productiviteit van de bedrijven verhogen.

Het voorstel van LDD'er Ivan Sabbe om lokale bedrijfsbelastingen te schrappen door ook in de subsidies aan bedrijven te snoeien, vindt de minister-president geen goed idee. (Belga/VRT/BO)

De verschillende overheden in ons land moeten meer samenwerken om de concurrentiepositie van de Belgische bedrijven te verbeteren. Dat zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) maandag op de VRT-radio.Vlaams minister-president Kris Peeters heeft de boodschap na zijn bezoek aan de topman van de Zweedse autobouwer Volvo afgelopen vrijdag naar eigen zeggen duidelijk begrepen."Het is hoog tijd om de koppen bij elkaar te steken", zei Peeters in een reactie op de VRT-radio. LastenKris Peeters noemt de lasten voor de bedrijven - behalve de hoge loonkosten ook de oplopende energiekosten - in België 'echt een probleem'. Dat was ook de vaststelling van de Volvo-baas.WaarschuwingTijdens zijn gesprek met Håkan Samuelsson, de CEO van Volvo, kreeg Peeters afgelopen vrijdag namelijk te horen dat België dringend structurele hervormingen moet doorvoeren om het bedrijfsklimaat in ons land te verbeteren. De raad die de Volvo-baas meegaf leek op een waarschuwing, al voegde Peeters eraan toe dat Volvo op dit moment niet van plan is de site in Gent te sluiten. Dringend overlegVoor Peeters is het duidelijk dat alle overheden moeten meewerken aan het overleg om de concurrentiepositie van ons land te verbeteren. De Vlaams minister-president noemt de hoge loonkosten, de flexibiliteit van de arbeidsmarkt, en het sociaal overleg als de thema's waarover dringend moet worden onderhandeld. Peeters geeft toe dat hij aan het probleem van de hoge loonkosten 'weinig kan doen'. Daarover kan namelijk enkel op federaal niveau worden beslist.'Nieuw Industrieel Beleid'Van Vlaamse zijde mikt de minister-president op het project 'Nieuw Industrieel Beleid (NIB)'. Via dat project moet Vlaanderen innovatie blijven stimuleren en de productiviteit van de bedrijven verhogen.Het voorstel van LDD'er Ivan Sabbe om lokale bedrijfsbelastingen te schrappen door ook in de subsidies aan bedrijven te snoeien, vindt de minister-president geen goed idee. (Belga/VRT/BO)