KMI-weerman David Dehenauw pleit woensdag in Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg voor dat 'thuiswerkalarm'. Als er extreem weer dreigt en het gevaarlijk wordt op de weg, zouden werkgevers en overheid gewaarschuwd moeten worden zodat ze hun mensen kunnen oproepen om thuis te werken, of in een kantoor dicht bij huis.

Peeters lijkt daar ook voor gewonnen. Thuiswerken bij noodweer is alvast wettelijk mogelijk, zegt hij. 'Occasioneel thuiswerk is expliciet voorzien in de wet werkbaar en wendbaar werk (..) Daaronder kan ook thuiswerk bij uitzonderlijke weersomstandigheden vallen.'

De CD&V-vicepremier vraagt wel vooraf een duidelijk kader van hoe het thuiswerk georganiseerd moet worden, 'zodat men weet wat de rechten en plichten zijn en men op het moment zelf niet moet improviseren', zegt hij. De minister zal het KMI nu uitnodigen op zijn kabinet om het voorstel te bespreken.

KMI-weerman David Dehenauw pleit woensdag in Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg voor dat 'thuiswerkalarm'. Als er extreem weer dreigt en het gevaarlijk wordt op de weg, zouden werkgevers en overheid gewaarschuwd moeten worden zodat ze hun mensen kunnen oproepen om thuis te werken, of in een kantoor dicht bij huis. Peeters lijkt daar ook voor gewonnen. Thuiswerken bij noodweer is alvast wettelijk mogelijk, zegt hij. 'Occasioneel thuiswerk is expliciet voorzien in de wet werkbaar en wendbaar werk (..) Daaronder kan ook thuiswerk bij uitzonderlijke weersomstandigheden vallen.' De CD&V-vicepremier vraagt wel vooraf een duidelijk kader van hoe het thuiswerk georganiseerd moet worden, 'zodat men weet wat de rechten en plichten zijn en men op het moment zelf niet moet improviseren', zegt hij. De minister zal het KMI nu uitnodigen op zijn kabinet om het voorstel te bespreken.