In het kielzog van de minister-president zijn een twintigtal bedrijven meegereisd, waaronder de baggerbedrijven Deme en Jan De Nul, het farmabedrijf Qualiphar, het waterzuiveringsbedrijf Waterleau, het biomedische bedrijf ApDia, het Antwerpse Rent A Port en de groothandel Medec Benelux.

Nu Myanmar langzaam opschuift naar een meer marktgedreven economie, willen de Vlaamse bedrijven de opportuniteiten ontdekken in een nieuw te ontginnen land. Peeters heeft ontmoetingen gepland met onder meer de president, de minister van Industrie, de minister van Transport en de minister van Landbouw.

Peeters ziet zijn bezoek ook als een steun aan het ontluikende democratiseringsproces. Er is ook een ontmoeting gepland met de opposante Aung San Suu Kyi, die in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg.

Het is de tweede maal in drie maanden tijd dat Peeters op het eerste gezicht niet-prioritaire bestemmingen. De eerste was Libië. Daarmee wekt hij de indruk het gras van voor de voeten te maaien van minister van Buitenlandse Betrekkingen Didier Reynders. Het kabinet-Peeters zegt bij monde van Koen Colpaert dat de minister-president volkomen binnen zijn bevoegdheden blijft. (KC)

In het kielzog van de minister-president zijn een twintigtal bedrijven meegereisd, waaronder de baggerbedrijven Deme en Jan De Nul, het farmabedrijf Qualiphar, het waterzuiveringsbedrijf Waterleau, het biomedische bedrijf ApDia, het Antwerpse Rent A Port en de groothandel Medec Benelux. Nu Myanmar langzaam opschuift naar een meer marktgedreven economie, willen de Vlaamse bedrijven de opportuniteiten ontdekken in een nieuw te ontginnen land. Peeters heeft ontmoetingen gepland met onder meer de president, de minister van Industrie, de minister van Transport en de minister van Landbouw. Peeters ziet zijn bezoek ook als een steun aan het ontluikende democratiseringsproces. Er is ook een ontmoeting gepland met de opposante Aung San Suu Kyi, die in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. Het is de tweede maal in drie maanden tijd dat Peeters op het eerste gezicht niet-prioritaire bestemmingen. De eerste was Libië. Daarmee wekt hij de indruk het gras van voor de voeten te maaien van minister van Buitenlandse Betrekkingen Didier Reynders. Het kabinet-Peeters zegt bij monde van Koen Colpaert dat de minister-president volkomen binnen zijn bevoegdheden blijft. (KC)