Een half jaar geleden dreigde Standard & Poor's er nog mee de kredietwaardigheid van ons land te verlagen als we tegen juni geen regering hebben. Dat dreigement wordt nu niet hardgemaakt.

Ons land ontsnapt aan een lagere kredietrating door de goede economische prestaties. Wat ook meespeelt zijn de onderhandelingen over de staatshervorming, waarin de overheveling van de sociaal-economische hefbomen opgenomen zijn. Dit is belangrijk voor de sanering van de overheidsfinanciën, het opkrikken van de werkgelegenheid en de hervorming van de pensioenen. Dit heeft de redactie van Het Belang van Limburg uit goede bron vernomen.

De beoordeling van Standard & Poor's heeft doorgaans meer invloed dan de rapporten van de OESO of het IMF. (Belga)

Een half jaar geleden dreigde Standard & Poor's er nog mee de kredietwaardigheid van ons land te verlagen als we tegen juni geen regering hebben. Dat dreigement wordt nu niet hardgemaakt. Ons land ontsnapt aan een lagere kredietrating door de goede economische prestaties. Wat ook meespeelt zijn de onderhandelingen over de staatshervorming, waarin de overheveling van de sociaal-economische hefbomen opgenomen zijn. Dit is belangrijk voor de sanering van de overheidsfinanciën, het opkrikken van de werkgelegenheid en de hervorming van de pensioenen. Dit heeft de redactie van Het Belang van Limburg uit goede bron vernomen. De beoordeling van Standard & Poor's heeft doorgaans meer invloed dan de rapporten van de OESO of het IMF. (Belga)