Sinds begin dit jaar vertraagt het groeiritme van de werkloosheid. Dat was ook de voorbije maand het geval. Waar er in maart een groei was van de werkloosheid tegenover vorig jaar met 7,4 pct, bedraagt die groei in april 7 pct. Die daling ligt in lijn met de vorige maanden, aldus de VDAB. De verwachting was dat die vertraging van de groei in april zelfs nog meer uitgesproken zou zijn.

Opvallend is, voor de tweede maand op rij, dat de kortdurige werkloosheid daalt. In april waren er 112.537 mensen minder dan een jaar werkloos: een daling met 1,1 pct tegenover de 113.786 van april vorig jaar. "De situatie verslechtert dus niet", luidt het bij de VDAB.

De echte test voor de werkloosheid volgt deze zomer, als de schoolverlaters op de arbeidsmarkt komen.

Sinds begin dit jaar vertraagt het groeiritme van de werkloosheid. Dat was ook de voorbije maand het geval. Waar er in maart een groei was van de werkloosheid tegenover vorig jaar met 7,4 pct, bedraagt die groei in april 7 pct. Die daling ligt in lijn met de vorige maanden, aldus de VDAB. De verwachting was dat die vertraging van de groei in april zelfs nog meer uitgesproken zou zijn. Opvallend is, voor de tweede maand op rij, dat de kortdurige werkloosheid daalt. In april waren er 112.537 mensen minder dan een jaar werkloos: een daling met 1,1 pct tegenover de 113.786 van april vorig jaar. "De situatie verslechtert dus niet", luidt het bij de VDAB. De echte test voor de werkloosheid volgt deze zomer, als de schoolverlaters op de arbeidsmarkt komen.