Uit de cijfers die de krant De Tijd kon inkijken, blijkt dat de belastinginkomsten tussen januari en april 2013 bijna 700 miljoen lager lagen dan dezelfde periode vorig jaar.

"Globaal vallen de cijfers goed mee. Er is niks om over te panikeren", nuanceert Geens. Zo zijn de tegenvallende inkomsten uit de bouw te wijten aan het slechte weer. En volgens de minister zit het goed met de inkomsten uit de bedrijfsvoorheffing, de vennootschapsbelasting en de successierechten. "Het is niet allemaal kommer en kwel."

Begrotingscontrole

Volgende week start de federale regering haar begrotingscontrole. Geens en zijn collega's wachten nog op de groeicijfers van de Nationale Bank, maar de minister benadrukt dat de voorspelde groei nooit helemaal zeker is en dat de uiteindelijke inkomsten precies van de werkelijke cijfers zullen afhangen. "Alles is relatief, maar ik kan mijn hand niet in het vuur steken voor positieve cijfers." (Belga/MI)

Uit de cijfers die de krant De Tijd kon inkijken, blijkt dat de belastinginkomsten tussen januari en april 2013 bijna 700 miljoen lager lagen dan dezelfde periode vorig jaar. "Globaal vallen de cijfers goed mee. Er is niks om over te panikeren", nuanceert Geens. Zo zijn de tegenvallende inkomsten uit de bouw te wijten aan het slechte weer. En volgens de minister zit het goed met de inkomsten uit de bedrijfsvoorheffing, de vennootschapsbelasting en de successierechten. "Het is niet allemaal kommer en kwel." BegrotingscontroleVolgende week start de federale regering haar begrotingscontrole. Geens en zijn collega's wachten nog op de groeicijfers van de Nationale Bank, maar de minister benadrukt dat de voorspelde groei nooit helemaal zeker is en dat de uiteindelijke inkomsten precies van de werkelijke cijfers zullen afhangen. "Alles is relatief, maar ik kan mijn hand niet in het vuur steken voor positieve cijfers." (Belga/MI)