"We stellen tevreden vast dat de overgrote meerderheid de cowboypraktijken van sommige spelers laat voor wat ze zijn en de wet naleeft. Er is dus geen sprake van een multiplicatoreffect", zegt Christine Mattheeuws, verwijzend naar kledingketen ZEB die de afgelopen weken openlijk solden organiseerde tijdens de sperperiode. ZEB vindt dat de koopjeswet in strijd is met de Europese regels.

Dat kledingwinkels zich aan de regels houden, heeft volgens Mattheeuws ook te maken met het risico op ferme boetes en met controles van de FOD Economie. "Uit cijfers van de FOD blijkt dat de laatste jaren gemiddeld 96 procent van de gecontroleerde handelaars de koopjeswet naleeft", luidt het.

"We stellen tevreden vast dat de overgrote meerderheid de cowboypraktijken van sommige spelers laat voor wat ze zijn en de wet naleeft. Er is dus geen sprake van een multiplicatoreffect", zegt Christine Mattheeuws, verwijzend naar kledingketen ZEB die de afgelopen weken openlijk solden organiseerde tijdens de sperperiode. ZEB vindt dat de koopjeswet in strijd is met de Europese regels. Dat kledingwinkels zich aan de regels houden, heeft volgens Mattheeuws ook te maken met het risico op ferme boetes en met controles van de FOD Economie. "Uit cijfers van de FOD blijkt dat de laatste jaren gemiddeld 96 procent van de gecontroleerde handelaars de koopjeswet naleeft", luidt het.