Voor Unizo-topman Karel Van Eetvelt is het duidelijk: "Vlaanderen heeft gekozen voor een centrumrechts beleid. De kiezer wil dat er doortastend geregeerd wordt, waarbij bedrijven zuurstof krijgen, lasten worden verlaagd en de vergrijzing wordt aangepakt. Het probleem is dat het resultaat in Wallonië meer disparaat is. De MR scoort in Wallonië beter dan verwacht en de liberalen maken de kloof met de PS kleiner, maar in Wallonië regeert toch vooral de angst. Angst dat de manier waarop de welvaart herverdeeld wordt, in gevaar komt."

De onderhandelingen worden volgens Van Eetvelt niet gemakkelijk en hij stelt vast dat er al zeer snel openingen gemaakt worden naar een voortzetting van de klassieke tripartite op federaal niveau. "Ik hoor dat niet alleen bij politieke partijen maar ook bij het middenveld. Vraag is of je met de PS in de regering dan nog drastische maatregelen kunt nemen. Een lastenverlaging blijft toch cruciaal. Vlaanderen heeft dat duidelijk gemaakt, aan de andere kant van de taalgrens zie ik dat veel minder."

Voor Unizo-topman Karel Van Eetvelt is het duidelijk: "Vlaanderen heeft gekozen voor een centrumrechts beleid. De kiezer wil dat er doortastend geregeerd wordt, waarbij bedrijven zuurstof krijgen, lasten worden verlaagd en de vergrijzing wordt aangepakt. Het probleem is dat het resultaat in Wallonië meer disparaat is. De MR scoort in Wallonië beter dan verwacht en de liberalen maken de kloof met de PS kleiner, maar in Wallonië regeert toch vooral de angst. Angst dat de manier waarop de welvaart herverdeeld wordt, in gevaar komt." De onderhandelingen worden volgens Van Eetvelt niet gemakkelijk en hij stelt vast dat er al zeer snel openingen gemaakt worden naar een voortzetting van de klassieke tripartite op federaal niveau. "Ik hoor dat niet alleen bij politieke partijen maar ook bij het middenveld. Vraag is of je met de PS in de regering dan nog drastische maatregelen kunt nemen. Een lastenverlaging blijft toch cruciaal. Vlaanderen heeft dat duidelijk gemaakt, aan de andere kant van de taalgrens zie ik dat veel minder."