Juncker zei maandag tijdens een persconferentie in Brussel - naar aanleiding van het mislukken van een deal met Athene en de geldschieters over de aanpak van de Griekse schulden - dat hij zich 'een beetje verraden' voelde door de Grieken, en in het bijzonder door de Griekse regering .

Juncker kan met name de aankondiging van de Griekse premier Alexis Tsipras om de bevolking - via een referendum - te laten stemmen over een financieel reddingsplan van de schuldeisers, én diezelfde bevolking daarbij een negatief stemadvies mee te geven, bepaald niet waarderen.

Sterker nog; 'in één nacht heeft Europa een zware klap gekregen', aldus de voorzitter van de Europese Commissie.

Bijgevolg heeft Jean-Claude Juncker de Grieken opgeroepen om zondag 'ja' te stemmen tijdens het referendum over het laatste voorstel van de Griekse schuldeisers.

"Heel de planeet gaat ervan uit dat een 'neen' het vertrek van Griekenland uit de eurozone zou betekenen en dat Griekenland 'neen' zegt tegen Europa", waarschuwde Juncker.

Juncker kwam maandag evenwel niet met nieuwe voorstellen aan. Hij verwees daarbij naar het eerder bekendgemaakte bezuinigingspakket". "Wij hebben niet gevraagd om loonsverlagingen of de pensioenen te korten. In ons voorstel zou Griekenland 12 miljard minder moeten besparen dan in het oorspronkelijke voorstel, '' voegde hij eraan toe.

(Belga/AFN/BO)

Juncker zei maandag tijdens een persconferentie in Brussel - naar aanleiding van het mislukken van een deal met Athene en de geldschieters over de aanpak van de Griekse schulden - dat hij zich 'een beetje verraden' voelde door de Grieken, en in het bijzonder door de Griekse regering .Juncker kan met name de aankondiging van de Griekse premier Alexis Tsipras om de bevolking - via een referendum - te laten stemmen over een financieel reddingsplan van de schuldeisers, én diezelfde bevolking daarbij een negatief stemadvies mee te geven, bepaald niet waarderen.Sterker nog; 'in één nacht heeft Europa een zware klap gekregen', aldus de voorzitter van de Europese Commissie.Bijgevolg heeft Jean-Claude Juncker de Grieken opgeroepen om zondag 'ja' te stemmen tijdens het referendum over het laatste voorstel van de Griekse schuldeisers. "Heel de planeet gaat ervan uit dat een 'neen' het vertrek van Griekenland uit de eurozone zou betekenen en dat Griekenland 'neen' zegt tegen Europa", waarschuwde Juncker. Juncker kwam maandag evenwel niet met nieuwe voorstellen aan. Hij verwees daarbij naar het eerder bekendgemaakte bezuinigingspakket". "Wij hebben niet gevraagd om loonsverlagingen of de pensioenen te korten. In ons voorstel zou Griekenland 12 miljard minder moeten besparen dan in het oorspronkelijke voorstel, '' voegde hij eraan toe.(Belga/AFN/BO)