"Als de Russen ons niet willen, moeten wij hen ook niet hebben".

Het Ruslandavontuur van Jos Claeys eindigde drie jaar geleden. Westvlees was tot dan een stevige groeier in het land van de tsaren, tot de inspectiediensten plots moeilijk deden.

"We werden uit de markt geweerd. Dat deed aanvankelijk pijn", verhaalt de gedelegeerd bestuurder Jos Claeys. "Maar sindsdien hebben we andere afzetmarkten gevonden. Australië, Nieuw-Zeeland, Maleisië. In het ontwikkelen van nieuwe afzetmarkten zijn Vlamingen altijd al heel creatief geweest. Australië is voor ons vandaag het beloofde land".

Sinds februari deed Rusland de grenzen dicht voor Europees varkensvlees. Dat drukte sindsdien de prijzen, en dat voelt Westvlees. Maar Jos Claeys maakte een kruis over Rusland. "Het is een gevaarlijk land. Wij hebben een schitterend product en heel goede mensen. Als de Russen ons niet willen, moeten wij hen ook niet hebben".

"Als de Russen ons niet willen, moeten wij hen ook niet hebben".Het Ruslandavontuur van Jos Claeys eindigde drie jaar geleden. Westvlees was tot dan een stevige groeier in het land van de tsaren, tot de inspectiediensten plots moeilijk deden."We werden uit de markt geweerd. Dat deed aanvankelijk pijn", verhaalt de gedelegeerd bestuurder Jos Claeys. "Maar sindsdien hebben we andere afzetmarkten gevonden. Australië, Nieuw-Zeeland, Maleisië. In het ontwikkelen van nieuwe afzetmarkten zijn Vlamingen altijd al heel creatief geweest. Australië is voor ons vandaag het beloofde land".Sinds februari deed Rusland de grenzen dicht voor Europees varkensvlees. Dat drukte sindsdien de prijzen, en dat voelt Westvlees. Maar Jos Claeys maakte een kruis over Rusland. "Het is een gevaarlijk land. Wij hebben een schitterend product en heel goede mensen. Als de Russen ons niet willen, moeten wij hen ook niet hebben".