Volgens John Crombez is het van belang dat de nieuwe regeringsploeg er meteen in vliegt en goed samenwerkt: "Het zou ontoelaatbaar zijn om na een periode van vier jaar stilstand onderling ruzie te maken of spelletjes te spelen."

De kersverse staatssecretaris voor fraudebestrijding en doctor in de economische wetenschappen maakt zich zorgen over de evolutie van onze economie: "Enkele opeenvolgende kwartalen van negatieve groei zou hard aankomen. Het is in die omstandigheden vooral belangrijk dat we onze economische basis in stand houden. We moeten volgend jaar 11 miljard besparen en toch het perspectief op economische groei behouden. Dat is een kwestie van vertrouwen."

De overheid moet daarom goed zijn houding bekijken, vindt Crombez: "Indien we begin volgend jaar alleen maar de nadruk leggen op de begrotingscontroles, creëren we misschien nog een groter probleem in de daaropvolgende kwartalen. Minstens even belangrijk zijn vertrouwenwekkende of -ondersteunende maatregelen."

In 2009 namen de federale en regionale overheden verschillende maatregelen, zoals de tijdelijke werkloosheid en het meebetalen aan leningen bij jobverlies. "Die strategie heeft gewerkt", zegt Crombez, "We zijn minder diep in recessie gegaan dan onze buurlanden, en we zijn er sneller uitgekomen. Maar we staan op dat vlak voor een grotere uitdaging dan drie jaar geleden. Er is behoefte aan sterke signalen. Als er geen vertrouwen is, neemt niemand nog langetermijnbeslissingen en dat kan nefast zijn."

Patrick Claerhout

In een interview met Trends deze week spreekt John Crombez ook over zijn aanpak van de managementvennootschappen.

Volgens John Crombez is het van belang dat de nieuwe regeringsploeg er meteen in vliegt en goed samenwerkt: "Het zou ontoelaatbaar zijn om na een periode van vier jaar stilstand onderling ruzie te maken of spelletjes te spelen." De kersverse staatssecretaris voor fraudebestrijding en doctor in de economische wetenschappen maakt zich zorgen over de evolutie van onze economie: "Enkele opeenvolgende kwartalen van negatieve groei zou hard aankomen. Het is in die omstandigheden vooral belangrijk dat we onze economische basis in stand houden. We moeten volgend jaar 11 miljard besparen en toch het perspectief op economische groei behouden. Dat is een kwestie van vertrouwen." De overheid moet daarom goed zijn houding bekijken, vindt Crombez: "Indien we begin volgend jaar alleen maar de nadruk leggen op de begrotingscontroles, creëren we misschien nog een groter probleem in de daaropvolgende kwartalen. Minstens even belangrijk zijn vertrouwenwekkende of -ondersteunende maatregelen." In 2009 namen de federale en regionale overheden verschillende maatregelen, zoals de tijdelijke werkloosheid en het meebetalen aan leningen bij jobverlies. "Die strategie heeft gewerkt", zegt Crombez, "We zijn minder diep in recessie gegaan dan onze buurlanden, en we zijn er sneller uitgekomen. Maar we staan op dat vlak voor een grotere uitdaging dan drie jaar geleden. Er is behoefte aan sterke signalen. Als er geen vertrouwen is, neemt niemand nog langetermijnbeslissingen en dat kan nefast zijn."Patrick Claerhout In een interview met Trends deze week spreekt John Crombez ook over zijn aanpak van de managementvennootschappen.