Johan van Overtveldt: ‘Begrotingscontrole belooft een zware dobber te worden’

© BELGA
Veronique Goossens Anker Kanaal Z en opiniemaker Knack.be

Minister van Financiën Johan van Overtveldt houdt de verwachte economische groei en de daaraan gekoppelde begrotingscontrole tegen het licht. Die belooft een zware dobber te worden, zegt hij in Z-Talk Goossens.

“Ik vrees dat de economische groei in België eerder zal tegenvallen dan dat hij opwaarts wordt bijgesteld voor 2016. Als dat bewaarheid wordt, dan zal dat zeker een impact hebben op de begrotingscontrole, die binnenkort van start gaat,” zegt Van Overtveldt.

Dinsdag verlaagde het IMF zijn prognoses voor de groei van de wereldeconomie, zowel voor dit jaar als voor 2017. Vooral China drukt de voorspellingen van het IMF, evenals Brazilië en Rusland die door een zware recessie gaan als gevolg van de lage olieprijzen.

“De begrotingsinspanning die we moeten doen is sowieso al zwaar, maar als de buitenlandse onzekerheden overslaan naar een open economie zoals België, dan gaat dit ongetwijfeld zijn repercussies hebben,” besluit Van Overtveldt

Johan Van Overtveldt bespreekt met Luc Coene, voormalig gouverneur van de Nationale Bank, het Expertenrapport voor de Financiële Sector.

Z-Talk Goossens bekijkt u zaterdagmorgen om 11 uur, in de weekendlus, of nu al hieronder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content