Dat leren cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) waarover de krant De Tijd bericht. Het is van begin 2011 geleden dat Belgische bedrijven nog zo veel jobs hebben gecreëerd.

De cijfers zijn goed nieuws voor de regering-Michel, die van 'jobs, jobs en jobs' haar absolute prioriteit heeft gemaakt. Ter vergelijking: onder de regering-Di Rupo verdwenen in de privésector bijna 30.000 banen. Dat slechte resultaat was grotendeels het gevolg van de economische crisis. Toch kwamen er onder Di Rupo netto banen bij, maar dat was vooral het gevolg van het stijgende aantal ambtenaren, leerkrachten en werknemers in de zorgsector.

De kentering in de privésector lijkt nu ingezet: er kwamen in zes maanden 10.000 banen bij. Ook in de zorgsector groeide het aantal werknemers fors (+9.000). Het ambtenarenbestand daalde dan weer met 4.000, de eerste forse afbouw sinds 1996, aldus De Tijd. De totale banenwinst over de zes maanden is dus 15.000.

In het tweede kwartaal waren er in België 4,58 miljoen mensen aan het werk.

(Belga/RR)

Dat leren cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) waarover de krant De Tijd bericht. Het is van begin 2011 geleden dat Belgische bedrijven nog zo veel jobs hebben gecreëerd. De cijfers zijn goed nieuws voor de regering-Michel, die van 'jobs, jobs en jobs' haar absolute prioriteit heeft gemaakt. Ter vergelijking: onder de regering-Di Rupo verdwenen in de privésector bijna 30.000 banen. Dat slechte resultaat was grotendeels het gevolg van de economische crisis. Toch kwamen er onder Di Rupo netto banen bij, maar dat was vooral het gevolg van het stijgende aantal ambtenaren, leerkrachten en werknemers in de zorgsector. De kentering in de privésector lijkt nu ingezet: er kwamen in zes maanden 10.000 banen bij. Ook in de zorgsector groeide het aantal werknemers fors (+9.000). Het ambtenarenbestand daalde dan weer met 4.000, de eerste forse afbouw sinds 1996, aldus De Tijd. De totale banenwinst over de zes maanden is dus 15.000.In het tweede kwartaal waren er in België 4,58 miljoen mensen aan het werk. (Belga/RR)