"We hebben de partijprogramma's geanalyseerd en het trio N-VA-Open Vld-CD&V staat duidelijk op de lijn van het Voka-verkiezingsmemorandum. De campagne ging over economie en de boodschap van de Vlaamse kiezer is duidelijk. De drie partijen met het meest ondernemersvriendelijke programma hebben een duidelijke Vlaamse meerderheid. Zij willen iets doen aan de verzwakte handelsbalans en het aangetaste concurrentievermogen. Voka zal tijdens de formatie het economisch herstelbeleid op de agenda blijven zetten." Vraag is natuurlijk waar de Vlaamse partijen aan de andere kant van de taalgrens partners zullen vinden. "Dat wordt de cruciale vraag", weet Libeer. "Willen de MR en cdH mee deze Vlaamse grondstroom volgen?"

Libeer is niet onder de indruk van zij die beweren dat de federale ploeg-Di Rupo beloond is voor haar beleid. "Sommigen zien in de goede score van coalitiepartijen het bewijs dat de regering het schitterend gedaan heeft", zegt Libeer. "Maar dat is niet zo. De verdienste van de vorige regering is dat ze de Belgische patiënt uit intensive care heeft gehaald. Maar hij ligt nu op een gewone kamer en er is nog een lange economische revalidatie en behandeling nodig."

"We hebben de partijprogramma's geanalyseerd en het trio N-VA-Open Vld-CD&V staat duidelijk op de lijn van het Voka-verkiezingsmemorandum. De campagne ging over economie en de boodschap van de Vlaamse kiezer is duidelijk. De drie partijen met het meest ondernemersvriendelijke programma hebben een duidelijke Vlaamse meerderheid. Zij willen iets doen aan de verzwakte handelsbalans en het aangetaste concurrentievermogen. Voka zal tijdens de formatie het economisch herstelbeleid op de agenda blijven zetten." Vraag is natuurlijk waar de Vlaamse partijen aan de andere kant van de taalgrens partners zullen vinden. "Dat wordt de cruciale vraag", weet Libeer. "Willen de MR en cdH mee deze Vlaamse grondstroom volgen?" Libeer is niet onder de indruk van zij die beweren dat de federale ploeg-Di Rupo beloond is voor haar beleid. "Sommigen zien in de goede score van coalitiepartijen het bewijs dat de regering het schitterend gedaan heeft", zegt Libeer. "Maar dat is niet zo. De verdienste van de vorige regering is dat ze de Belgische patiënt uit intensive care heeft gehaald. Maar hij ligt nu op een gewone kamer en er is nog een lange economische revalidatie en behandeling nodig."