Cornu is niet van plan om die mandaten af te staan na zijn benoeming tot topman van de NMBS, zo laat hij verstaan in De Morgen en Het Laatste Nieuws. Volgens de 69-jarige topmanager zijn die mandaten perfect te cumuleren met zijn nieuwe functie.

'Ik zie er persoonlijk geen probleem in. De bestuursraden van Agfa-Gevaert en Belgacom vergaderen vijf keer per jaar, KBC elf keer. Tegenwoordig krijg je alle documenten gewoon toegestuurd via e-mail', zegt hij in de kranten.

Opmerkelijk volgens De Morgen is dat Cornu daarvoor een goedkeuring kreeg van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS). Er zijn berichten dat premier Elio Di Rupo (PS), een partijgenoot van Labille, de mandaten liever niet gecumuleerd ziet.

Zijn functie van voorzitter bij energiebedrijf Electrawinds zal Cornu wel opzeggen wegens 'te intensief'.

Bij de NMBS zal Jo Cornu maximaal 290.000 euro per jaar verdienen: een vast deel van 200.000 euro, een schijf van 30.000 euro die voordelen en diverse onkosten dekt en 60.000 euro als variabele verloning in functie van de gehaalde doelstellingen. (Belga/TV/KVDA)

Cornu is niet van plan om die mandaten af te staan na zijn benoeming tot topman van de NMBS, zo laat hij verstaan in De Morgen en Het Laatste Nieuws. Volgens de 69-jarige topmanager zijn die mandaten perfect te cumuleren met zijn nieuwe functie. 'Ik zie er persoonlijk geen probleem in. De bestuursraden van Agfa-Gevaert en Belgacom vergaderen vijf keer per jaar, KBC elf keer. Tegenwoordig krijg je alle documenten gewoon toegestuurd via e-mail', zegt hij in de kranten. Opmerkelijk volgens De Morgen is dat Cornu daarvoor een goedkeuring kreeg van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS). Er zijn berichten dat premier Elio Di Rupo (PS), een partijgenoot van Labille, de mandaten liever niet gecumuleerd ziet. Zijn functie van voorzitter bij energiebedrijf Electrawinds zal Cornu wel opzeggen wegens 'te intensief'. Bij de NMBS zal Jo Cornu maximaal 290.000 euro per jaar verdienen: een vast deel van 200.000 euro, een schijf van 30.000 euro die voordelen en diverse onkosten dekt en 60.000 euro als variabele verloning in functie van de gehaalde doelstellingen. (Belga/TV/KVDA)