Daarmee reageert Hans Vanhaelemeesch van Jetair op berichten in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen die melden dat grote touroperators - met name Thomas Cook en Jetair - voorstander zouden zijn van afwijkende vakantieregelingen voor Vlaanderen en Wallonië.

Volgens woordvoerder Hans Vanhaelemeesch ziet Jetair enkel voordelen van een nieuwe regeling tegenover het buitenland ,en dan nog zeer specifiek voor de krokusvakantie. "In de krokusvakantie van 2013 leverde de spreiding tegenover de onderwijsvakantie in Frankrijk een prijsvoordeel van circa 35 procent op voor een skivakantie," aldus Vanhaelemeesch.

Wat de splitsing van vakantieperiodes voor het Vlaamse en Franstalige onderwijs in ons land in de paas- en zomervakantie betreft, blijkt Jetair helemaal geen vragende partij. "Dat voorstel ligt wat Jetair betreft niet op tafel en Jetair is niet van plan om hierover actie te ondernemen", verduidelijkt Vanhaelemeesch.

Jetair, die het financiële effect van een splitsing ter discussie stelt, gaat ervan uit dat vakantie in een bepaalde bedrijfssector, zoals het bouwverlof, een grotere impact heeft op de prijs dan de schoolvakanties. "Bovendien zal zo'n splitsing van vakantieperiodes in eigen land heel wat praktische problemen opleveren voor nieuw samengestelde gezinnen in het taalgrensgebied, waar het ene kind in het Vlaamse onderwijs schoolloopt en het andere in het Franstalige onderwijs." (Belga/BO)

Daarmee reageert Hans Vanhaelemeesch van Jetair op berichten in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen die melden dat grote touroperators - met name Thomas Cook en Jetair - voorstander zouden zijn van afwijkende vakantieregelingen voor Vlaanderen en Wallonië. Volgens woordvoerder Hans Vanhaelemeesch ziet Jetair enkel voordelen van een nieuwe regeling tegenover het buitenland ,en dan nog zeer specifiek voor de krokusvakantie. "In de krokusvakantie van 2013 leverde de spreiding tegenover de onderwijsvakantie in Frankrijk een prijsvoordeel van circa 35 procent op voor een skivakantie," aldus Vanhaelemeesch.Wat de splitsing van vakantieperiodes voor het Vlaamse en Franstalige onderwijs in ons land in de paas- en zomervakantie betreft, blijkt Jetair helemaal geen vragende partij. "Dat voorstel ligt wat Jetair betreft niet op tafel en Jetair is niet van plan om hierover actie te ondernemen", verduidelijkt Vanhaelemeesch. Jetair, die het financiële effect van een splitsing ter discussie stelt, gaat ervan uit dat vakantie in een bepaalde bedrijfssector, zoals het bouwverlof, een grotere impact heeft op de prijs dan de schoolvakanties. "Bovendien zal zo'n splitsing van vakantieperiodes in eigen land heel wat praktische problemen opleveren voor nieuw samengestelde gezinnen in het taalgrensgebied, waar het ene kind in het Vlaamse onderwijs schoolloopt en het andere in het Franstalige onderwijs." (Belga/BO)