Het bruto binnenlands product (bbp) van Japan, 's werelds derde grootste economie, is tijdens het eerste kwartaal van 2011 met 0,9 procent gedaald tegenover het vorige kwartaal. De terugval is groter dan verwacht.

Op jaarbasis is er sprake van een daling met 3,7 procent, meldt de Japanse regering.

Omdat de Japanse economie tijdens de laatste drie maanden van 2010 al kromp met 0,8 procent, is er sprake van een recessie.

De aardbeving, tsunami en kernramp in Fukushima zorgden volgens analisten voor productieonderbrekingen en een daling van de uitgaven van de consumenten.

In april klapte ook het toerisme in Japan ineen. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar is het aantal toeristen met 62,5 procent naar 296.000 gedaald, zo maakte het Japanse toerismebureau donderdag bekend. (Belga/KVDA)

Het bruto binnenlands product (bbp) van Japan, 's werelds derde grootste economie, is tijdens het eerste kwartaal van 2011 met 0,9 procent gedaald tegenover het vorige kwartaal. De terugval is groter dan verwacht. Op jaarbasis is er sprake van een daling met 3,7 procent, meldt de Japanse regering. Omdat de Japanse economie tijdens de laatste drie maanden van 2010 al kromp met 0,8 procent, is er sprake van een recessie. De aardbeving, tsunami en kernramp in Fukushima zorgden volgens analisten voor productieonderbrekingen en een daling van de uitgaven van de consumenten. In april klapte ook het toerisme in Japan ineen. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar is het aantal toeristen met 62,5 procent naar 296.000 gedaald, zo maakte het Japanse toerismebureau donderdag bekend. (Belga/KVDA)