De Amerikaanse centrale bank houdt er rekening mee dat de inflatie en de werkgelegenheid in de VS toenemen.

"Op onze volgende vergaderingen zal geëvalueerd worden of de inflatie en werkgelegenheid in lijn liggen met die verwachtingen. In dat geval zou een verdere aanpassing van de rente aangewezen zijn", aldus Yellen.

Het is het eerste halfjaarlijkse rapport van de Fed sinds het aantreden van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Zijn politiek kan volgens Yellen een stempel drukken op het rentebeleid. Als zijn plannen voor lastenverlaging en investeringen in infrastructuur de economie een extra impuls geven, kan dat ook de inflatie opjagen. In dat geval moet de Fed tijdig ingrijpen.

"Te lang wachten zou onverstandig zijn en problemen op de financiële markten kunnen veroorzaken", klonk het nog. Yellen waarschuwde Trump wel voor budgettaire ontsporingen. De Fed-voorzitter gaf geen details over wanneer de volgende renteverhoging er komt. Bepaalde analisten mikken op de volgende vergadering midden maart.

De Amerikaanse centrale bank houdt er rekening mee dat de inflatie en de werkgelegenheid in de VS toenemen. "Op onze volgende vergaderingen zal geëvalueerd worden of de inflatie en werkgelegenheid in lijn liggen met die verwachtingen. In dat geval zou een verdere aanpassing van de rente aangewezen zijn", aldus Yellen. Het is het eerste halfjaarlijkse rapport van de Fed sinds het aantreden van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Zijn politiek kan volgens Yellen een stempel drukken op het rentebeleid. Als zijn plannen voor lastenverlaging en investeringen in infrastructuur de economie een extra impuls geven, kan dat ook de inflatie opjagen. In dat geval moet de Fed tijdig ingrijpen. "Te lang wachten zou onverstandig zijn en problemen op de financiële markten kunnen veroorzaken", klonk het nog. Yellen waarschuwde Trump wel voor budgettaire ontsporingen. De Fed-voorzitter gaf geen details over wanneer de volgende renteverhoging er komt. Bepaalde analisten mikken op de volgende vergadering midden maart.