Gouverneur Smets blikt terug op de ECB-vergadering van deze week. Daar werd beslist om voorlopig geen extra geld bij te drukken en ook de negatieve beleidsrente ongemoeid te laten. De eurozone kampt met deflatieproblemen en voorlopig geraken die problemen niet opgelost, ondanks alle monetaire stimulus.

"De ECB is de monetaire autoriteit en veel van de oplossingen voor de crisis worden van de centrale banken verwacht. Gelukkig dat Europa die institutionele eenheid had. Geen groep van mensen die samenkomen en die moeten zien of ze bepaalde regels respecteren, zoals het op het budgettaire vlak gaat in de Eurozone, " onderstreept Smets het verschil tussen de eenheid ECB en het samenspel van alle verschillende eurolanden.

Daarnaast wil hij benadrukken dat de Nationale Bank zowel de banken en verzekeraars moet controleren, maar ook de behoeder is van de stabiliteit van het financiële systeem. "We zijn ook de resolutie-autoriteit die het faillissement van banken moet afhandelen. We zijn daarnaast ook nog eens een belangrijk onderzoekscentrum voor economische en financiële informatie. Vele belangrijke dingen die we doen voor de samenleving."

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z, of nu al hieronder.

Gouverneur Smets blikt terug op de ECB-vergadering van deze week. Daar werd beslist om voorlopig geen extra geld bij te drukken en ook de negatieve beleidsrente ongemoeid te laten. De eurozone kampt met deflatieproblemen en voorlopig geraken die problemen niet opgelost, ondanks alle monetaire stimulus. "De ECB is de monetaire autoriteit en veel van de oplossingen voor de crisis worden van de centrale banken verwacht. Gelukkig dat Europa die institutionele eenheid had. Geen groep van mensen die samenkomen en die moeten zien of ze bepaalde regels respecteren, zoals het op het budgettaire vlak gaat in de Eurozone, " onderstreept Smets het verschil tussen de eenheid ECB en het samenspel van alle verschillende eurolanden. Daarnaast wil hij benadrukken dat de Nationale Bank zowel de banken en verzekeraars moet controleren, maar ook de behoeder is van de stabiliteit van het financiële systeem. "We zijn ook de resolutie-autoriteit die het faillissement van banken moet afhandelen. We zijn daarnaast ook nog eens een belangrijk onderzoekscentrum voor economische en financiële informatie. Vele belangrijke dingen die we doen voor de samenleving."Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z, of nu al hieronder.