De minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft op de persconferentie van het crisiscentrum duidelijk gesteld dat hij de politie heeft gevraagd om de blokkades op te heffen.

"We zullen eerst vragen om weg te gaan. Als dat niet gerespecteerd wordt, zullen we tussenkomen", aldus Jambon. "Ik vind het betreurenswaardig dat dergelijke acties politiecapaciteit moeten opeisen", aldus Jambon. "We leven nog in dreigingsniveau 3 en u zal begrijpen dat we in die omstandigheden alle krachten nodig hebben om de veiligheid te kunnen verzekeren."

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Een eerste maatregel is het opstellen van een pv, vervolgens het rijbewijs intrekken voor 15 dagen, een takeldienst opvorderen of ten slotte de vrachtwagen in beslag nemen.

Op 14 april staat een nieuw overleg gepland tussen de sector en de Waalse regering. "Tot dan heeft de sector beloofd geen acties te voeren", aldus Jambon. "De acties die we nu zien, zijn wilde acties en zijn onaanvaardbaar."

Eerder riepen werkgeversorganisaties VBO, Voka en Unizo de overheid al op om de blokkades op te heffen.

"Dit moet meteen stoppen. Indien bepaalde transporteurs niet willen stoppen moet de overheid haar verantwoordelijkheid nemen en ingrijpen", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder bij Voka.

Boze truckers blokkeren de snelwegen uit protest tegen de omstreden kilometerheffing die op vrijdag 1 april werd doorgevoerd.

Vooral in Wallonië is er al vijf dagen hinder door blokkades, maar woensdag hebben de acties zich uitgebreid naar Vlaanderen, wat woensdagmorgen heeft geleid tot een file vanaf de Brusselse ring tot Aalst,

(VTM//BO)

De minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft op de persconferentie van het crisiscentrum duidelijk gesteld dat hij de politie heeft gevraagd om de blokkades op te heffen. "We zullen eerst vragen om weg te gaan. Als dat niet gerespecteerd wordt, zullen we tussenkomen", aldus Jambon. "Ik vind het betreurenswaardig dat dergelijke acties politiecapaciteit moeten opeisen", aldus Jambon. "We leven nog in dreigingsniveau 3 en u zal begrijpen dat we in die omstandigheden alle krachten nodig hebben om de veiligheid te kunnen verzekeren."Een eerste maatregel is het opstellen van een pv, vervolgens het rijbewijs intrekken voor 15 dagen, een takeldienst opvorderen of ten slotte de vrachtwagen in beslag nemen. Op 14 april staat een nieuw overleg gepland tussen de sector en de Waalse regering. "Tot dan heeft de sector beloofd geen acties te voeren", aldus Jambon. "De acties die we nu zien, zijn wilde acties en zijn onaanvaardbaar." Eerder riepen werkgeversorganisaties VBO, Voka en Unizo de overheid al op om de blokkades op te heffen. "Dit moet meteen stoppen. Indien bepaalde transporteurs niet willen stoppen moet de overheid haar verantwoordelijkheid nemen en ingrijpen", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder bij Voka.Boze truckers blokkeren de snelwegen uit protest tegen de omstreden kilometerheffing die op vrijdag 1 april werd doorgevoerd.Vooral in Wallonië is er al vijf dagen hinder door blokkades, maar woensdag hebben de acties zich uitgebreid naar Vlaanderen, wat woensdagmorgen heeft geleid tot een file vanaf de Brusselse ring tot Aalst,(VTM//BO)