Vanaf volgend jaar mogen ook verhuisbedrijven en binnenschippers interimkrachten inzetten, zo schrijft De Tijd.

De laatste twee restricties op uitzendarbeid zouden tegen januari moeten worden opgeheven, na een jarenlang conflict met de vakbonden.

Eerder dit jaar werd ook al voor de havenarbeid een stap gezet richting het toelaten van uitzendarbeid. Door de wet-Major was werk in de haven voorbehouden voor erkende havenarbeiders, maar onder druk van Europa werd die wet vorige zomer aangepast. Daardoor zal in de toekomst ook in de haven uitzendarbeid mogelijk worden, zij het onder strikte voorwaarden.

Vanaf volgend jaar mogen ook verhuisbedrijven en binnenschippers interimkrachten inzetten, zo schrijft De Tijd.De laatste twee restricties op uitzendarbeid zouden tegen januari moeten worden opgeheven, na een jarenlang conflict met de vakbonden. Eerder dit jaar werd ook al voor de havenarbeid een stap gezet richting het toelaten van uitzendarbeid. Door de wet-Major was werk in de haven voorbehouden voor erkende havenarbeiders, maar onder druk van Europa werd die wet vorige zomer aangepast. Daardoor zal in de toekomst ook in de haven uitzendarbeid mogelijk worden, zij het onder strikte voorwaarden.