De industriële productie daalde in oktober sterker dan verwacht. De productie van bedrijven en mijnen viel terug met 5,1 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2010, hoewel analisten een daling van slechts 0,5 procent hadden verwacht.

Een en ander toont opnieuw aan dat de economie van India, dat samen met Brazilië, Rusland en China tot de BRIC-groeilanden behoort, sterk vertraagt. Vorige week nog herzag de regering de groeivoorspelling voor het huidige fiscale jaar van 9 naar 7,75 tot 7,25 procent.

De centrale bank van India probeerde met renteverhogingen de voorbije maanden de hoge inflatie in te dijken, maar zal nu de rente vermoedelijk terug verlagen om de economie te stimuleren. (KVDA)

De industriële productie daalde in oktober sterker dan verwacht. De productie van bedrijven en mijnen viel terug met 5,1 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2010, hoewel analisten een daling van slechts 0,5 procent hadden verwacht. Een en ander toont opnieuw aan dat de economie van India, dat samen met Brazilië, Rusland en China tot de BRIC-groeilanden behoort, sterk vertraagt. Vorige week nog herzag de regering de groeivoorspelling voor het huidige fiscale jaar van 9 naar 7,75 tot 7,25 procent. De centrale bank van India probeerde met renteverhogingen de voorbije maanden de hoge inflatie in te dijken, maar zal nu de rente vermoedelijk terug verlagen om de economie te stimuleren. (KVDA)