Tijdens het debat in het Europees parlement, waar alle fractieleiders hun bedenkingen - na het Griekse referendum - mochten uiten, hield de voorman van de liberale fractie een opgemerkt pleidooi voor Griekse hervormingen, die er 'eindelijk echt' moeten komen.

Verhofstadt wees er de Griekse premier op dat hij twee keer de steun heeft gekregen van de Griekse bevolking. Een eerste keer door de verkiezingen te winnen, een tweede keer via het referendum. 'U hebt dus twee keer gewonnen', aldus Verhofstadt. 'Toon me uw leiderschap', klonk het, waarbij Verhofstadt dan maar voorstelde om zelf naar Athene te komen om Tsipras bij te staan in het hervormen van zijn land. Daarbij zijn een betere marktwerking en een privatisering van de banken aan de orde van de dag, volgens de liberale Verhofstadt.

Verhofstadt maakte zich nadrukkelijk boos over wat hij als de 'Griekse privileges' omschrijft. En dat meer bepaald voor reders en de Grieks-Orthodoxe Kerk. "Jullie houden van privileges, maar ik niet!", zei Verhofstadt, waarbij hij ook de andere Griekse parlementsleden uit het Europees halfrond viseerde.

Met name het citaat met betrekking tot de Griekse privileges bracht enkele 'Belgische reacties' teweeg via Twitter:

(BO)

Tijdens het debat in het Europees parlement, waar alle fractieleiders hun bedenkingen - na het Griekse referendum - mochten uiten, hield de voorman van de liberale fractie een opgemerkt pleidooi voor Griekse hervormingen, die er 'eindelijk echt' moeten komen.Verhofstadt wees er de Griekse premier op dat hij twee keer de steun heeft gekregen van de Griekse bevolking. Een eerste keer door de verkiezingen te winnen, een tweede keer via het referendum. 'U hebt dus twee keer gewonnen', aldus Verhofstadt. 'Toon me uw leiderschap', klonk het, waarbij Verhofstadt dan maar voorstelde om zelf naar Athene te komen om Tsipras bij te staan in het hervormen van zijn land. Daarbij zijn een betere marktwerking en een privatisering van de banken aan de orde van de dag, volgens de liberale Verhofstadt.Verhofstadt maakte zich nadrukkelijk boos over wat hij als de 'Griekse privileges' omschrijft. En dat meer bepaald voor reders en de Grieks-Orthodoxe Kerk. "Jullie houden van privileges, maar ik niet!", zei Verhofstadt, waarbij hij ook de andere Griekse parlementsleden uit het Europees halfrond viseerde.Met name het citaat met betrekking tot de Griekse privileges bracht enkele 'Belgische reacties' teweeg via Twitter:(BO)