Griekenland komt in aanmerking voor het volgende deel van de beloofde noodleningen van het Internationaal Monetair Fonds.

Het IMF zal 3,2 miljard euro uitkeren aan het noodlijdende Zuid-Europese land. Volgens de Griekse regering krijgt het land deze maand ook voor 9,2 miljard euro financiële noodsteun van het Europese noodfonds EFSF. Die leningen maken deel uit van het grote hulppakket ter waarde van 172 miljard euro dat Europa en het IMF vorig jaar vrijmaakten voor Griekenland.

Draconische maatregelen

Griekenland krijgt alle noodleningen uitbetaald over een periode van vier jaar. In ruil daarvoor moeten de Grieken zich wel houden aan een lijst van strenge voorwaarden, waaronder grootschalige bezuinigingen. Die bezuinigingen riepen al veel weerstand op bij de Griekse bevolking, die geregeld op straat komt om de draconische besparingen van de regering aan de kaak te stellen. (Belga/EA)

Griekenland komt in aanmerking voor het volgende deel van de beloofde noodleningen van het Internationaal Monetair Fonds. Het IMF zal 3,2 miljard euro uitkeren aan het noodlijdende Zuid-Europese land. Volgens de Griekse regering krijgt het land deze maand ook voor 9,2 miljard euro financiële noodsteun van het Europese noodfonds EFSF. Die leningen maken deel uit van het grote hulppakket ter waarde van 172 miljard euro dat Europa en het IMF vorig jaar vrijmaakten voor Griekenland. Draconische maatregelen Griekenland krijgt alle noodleningen uitbetaald over een periode van vier jaar. In ruil daarvoor moeten de Grieken zich wel houden aan een lijst van strenge voorwaarden, waaronder grootschalige bezuinigingen. Die bezuinigingen riepen al veel weerstand op bij de Griekse bevolking, die geregeld op straat komt om de draconische besparingen van de regering aan de kaak te stellen. (Belga/EA)