"Dit is goed nieuws", zegt Lagarde aan The Wall Street Journal. "Het bedrag is minder hoog dan Europa en de Spanjaarden gedacht hadden."

Audit

Eind juni kende de Europese Unie nog tot 100 miljard euro steun toe aan Spanje. Dat geld zou dienen als steun voor de Spaanse banken die in de problemen waren gekomen door de zware Spaanse vastgoedcrisis.

Een onafhankelijke audit, waarvan de resultaten gepubliceerd worden op 28 september, moet een preciezer geven van de herkapitaliseringsbehoeften.

40 miljard

"We zullen waarschijnlijk dichter uitkomen bij de verwachtingen van het IMF dan bij de 100 miljard euro die op tafel gelegd zijn", aldus Lagarde. Het IMF raamde in juni de herkapitaliseringsbehoeften van de Spaanse banken op "minstens 40 miljard euro". (Belga/TV)

"Dit is goed nieuws", zegt Lagarde aan The Wall Street Journal. "Het bedrag is minder hoog dan Europa en de Spanjaarden gedacht hadden."Audit Eind juni kende de Europese Unie nog tot 100 miljard euro steun toe aan Spanje. Dat geld zou dienen als steun voor de Spaanse banken die in de problemen waren gekomen door de zware Spaanse vastgoedcrisis. Een onafhankelijke audit, waarvan de resultaten gepubliceerd worden op 28 september, moet een preciezer geven van de herkapitaliseringsbehoeften.40 miljard "We zullen waarschijnlijk dichter uitkomen bij de verwachtingen van het IMF dan bij de 100 miljard euro die op tafel gelegd zijn", aldus Lagarde. Het IMF raamde in juni de herkapitaliseringsbehoeften van de Spaanse banken op "minstens 40 miljard euro". (Belga/TV)