Na een groei van 3,1 procent in 2015 trekt het wereldwijde bruto binnenlands product dit jaar aan met 3,4 procent, voorspelt het IMF nu.

Bij de vorige prognose in oktober ging het IMF evenwel nog uit van een groei met 3,6 procent. Voor 2017 verwacht de instelling nu 3,6 procent groei in plaats van 3,8 procent.

China speelt een sleutelrol, met de recente beursproblemen en een vertraging in de activiteit. Maar toch laat het IMF zijn verwachting voor dat land dit jaar ongewijzigd. De voorspelde 6,3 procent groei zou wel het slechtste resultaat in 25 jaar zijn.

Verwacht wordt dat Rusland (-1 procent) en Brazilië (-3,5 procent) met een recessie blijven kampen.

Voor de eurozone schat het IMF de toekomst rooskleuriger in. De prognose voor de muntunie wordt met 0,1 procentpunt opgetrokken naar 1,7 procent groei.

Van de Amerikaanse economie verwacht het muntfonds dat ze met 2,6 procent groeit, wat 0,2 procentpunt minder is dan eerder voorspeld. (Belga/BO)

Na een groei van 3,1 procent in 2015 trekt het wereldwijde bruto binnenlands product dit jaar aan met 3,4 procent, voorspelt het IMF nu. Bij de vorige prognose in oktober ging het IMF evenwel nog uit van een groei met 3,6 procent. Voor 2017 verwacht de instelling nu 3,6 procent groei in plaats van 3,8 procent. China speelt een sleutelrol, met de recente beursproblemen en een vertraging in de activiteit. Maar toch laat het IMF zijn verwachting voor dat land dit jaar ongewijzigd. De voorspelde 6,3 procent groei zou wel het slechtste resultaat in 25 jaar zijn. Verwacht wordt dat Rusland (-1 procent) en Brazilië (-3,5 procent) met een recessie blijven kampen. Voor de eurozone schat het IMF de toekomst rooskleuriger in. De prognose voor de muntunie wordt met 0,1 procentpunt opgetrokken naar 1,7 procent groei. Van de Amerikaanse economie verwacht het muntfonds dat ze met 2,6 procent groeit, wat 0,2 procentpunt minder is dan eerder voorspeld. (Belga/BO)