"Als België een CEO zou zijn, dan zou België de best betaalde CEO ter wereld zijn. Want het beslag dat de overheid legt op de economie is wellicht het hoogst in de wereld. Als die CEO op het einde van het jaar naar zijn raad van bestuur gaat en zegt dat hij geld te kort heeft, dan gaat die raad van bestuur zeggen dat hij gek is. Dat hij minder geld moet uitgeven, want het ligt niet aan zijn salaris. Maar die CEO durft het dus aan om opslag te vragen, met andere woorden belastingen in te voeren. Terwijl het gaat om maar enkele procenten tekort op de begroting t.o.v. het Bruto Nationaal Product. Dat is niet levensbedreigend, dat is heel haalbaar. Het feit dat men zoveel tijd nodig heeft om een zo evident probleem op te lossen en bovendien de verkeerde kant op kijkt, dat begrijp ik écht niet," stelt Van Doorselaere.

"Systeem van loonindexering is unfair"
Ignace Van Doorselaere gaat in debat met Ferre Wyckmans, nationaal secretaris van de christelijke bediendenvakbond ACV. Inzet van de discussie is wat bedrijven nodig hebben om versterkt uit de crisis te komen. Ignace Van Doorselaere pleit voor "performance ethics", waarbij performantie de ethische norm is. "Je mag en moet van elkaar verwachten dat je er voluit voor gaat, dat je samen resultaten boekt." Concreet komt dat erop neer dat je mensen beloont die dat verdienen en niet beloont wie het niet verdient, vindt de baas van de lingeriefabrikant.

"Het systeem van loonindexering heeft iets heel unfair voor mij. Ik ben niet tegen loonindexering, maar wel tegen het gegeven dat die lineair is. Als de loonmassa 100 is en de inflatie is 3, dan mag die loonmassa tot 103 toenemen. Alleen vind ik niet dat iedereen die 3 verdient. Er zijn mensen die 6 verdienen en er zijn mensen die 0 verdienen. " (VG)

Z-Talk Goossens vanaf vrijdag 11 november 11 uur in de weekendlus van Kanaal Z of bekijk de volledige uitzending hier.

Volg Z-Talk Goossens ook op Facebook

"Als België een CEO zou zijn, dan zou België de best betaalde CEO ter wereld zijn. Want het beslag dat de overheid legt op de economie is wellicht het hoogst in de wereld. Als die CEO op het einde van het jaar naar zijn raad van bestuur gaat en zegt dat hij geld te kort heeft, dan gaat die raad van bestuur zeggen dat hij gek is. Dat hij minder geld moet uitgeven, want het ligt niet aan zijn salaris. Maar die CEO durft het dus aan om opslag te vragen, met andere woorden belastingen in te voeren. Terwijl het gaat om maar enkele procenten tekort op de begroting t.o.v. het Bruto Nationaal Product. Dat is niet levensbedreigend, dat is heel haalbaar. Het feit dat men zoveel tijd nodig heeft om een zo evident probleem op te lossen en bovendien de verkeerde kant op kijkt, dat begrijp ik écht niet," stelt Van Doorselaere. "Systeem van loonindexering is unfair" Ignace Van Doorselaere gaat in debat met Ferre Wyckmans, nationaal secretaris van de christelijke bediendenvakbond ACV. Inzet van de discussie is wat bedrijven nodig hebben om versterkt uit de crisis te komen. Ignace Van Doorselaere pleit voor "performance ethics", waarbij performantie de ethische norm is. "Je mag en moet van elkaar verwachten dat je er voluit voor gaat, dat je samen resultaten boekt." Concreet komt dat erop neer dat je mensen beloont die dat verdienen en niet beloont wie het niet verdient, vindt de baas van de lingeriefabrikant. "Het systeem van loonindexering heeft iets heel unfair voor mij. Ik ben niet tegen loonindexering, maar wel tegen het gegeven dat die lineair is. Als de loonmassa 100 is en de inflatie is 3, dan mag die loonmassa tot 103 toenemen. Alleen vind ik niet dat iedereen die 3 verdient. Er zijn mensen die 6 verdienen en er zijn mensen die 0 verdienen. " (VG)