De Ierse regering trekt naar het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Ze gaat beroep aantekenen tegen de eis van de Europese Commissie om 13 miljard euro aan onterecht toegekend belastingvoordeel terug te vorderen van de Amerikaanse technologiereus Apple. Dat kondigt een woordvoerder vrijdag aan na een halfuur durende ministerraad die helemaal in het teken stond van de controversiële beslissing van commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager.

De aankondiging van Vestager sloeg dinsdag in als een bom. De Ierse regering liet meteen weten dat ze het 'grondig oneens' is met de bevindingen van de Deense en heeft nu dus ook formeel beslist om beroep aan te tekenen.

Woensdag 7 september zal ook het Ierse parlement zich over de procedure mogen uitspreken.

Donderdag nog trok Apple-CEO Tim Cook fel van leer tegen Vestager. Hij spreekt van een politiek gemotiveerde beslissing, maar de eurocommissaris betwist dat. (Belga/BO)

De Ierse regering trekt naar het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Ze gaat beroep aantekenen tegen de eis van de Europese Commissie om 13 miljard euro aan onterecht toegekend belastingvoordeel terug te vorderen van de Amerikaanse technologiereus Apple. Dat kondigt een woordvoerder vrijdag aan na een halfuur durende ministerraad die helemaal in het teken stond van de controversiële beslissing van commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager.De aankondiging van Vestager sloeg dinsdag in als een bom. De Ierse regering liet meteen weten dat ze het 'grondig oneens' is met de bevindingen van de Deense en heeft nu dus ook formeel beslist om beroep aan te tekenen. Woensdag 7 september zal ook het Ierse parlement zich over de procedure mogen uitspreken. Donderdag nog trok Apple-CEO Tim Cook fel van leer tegen Vestager. Hij spreekt van een politiek gemotiveerde beslissing, maar de eurocommissaris betwist dat. (Belga/BO)