Dat blijkt uit de jaarrekeningen die Open VLD-fractieleider in de provincieraad Frederick Vandeput heeft doorgelicht, schrijft Het Belang van Limburg.

'Dit toont dat het vele Vlaamse belastinggeld dat ze krijgen, niet efficiënt wordt gebruikt, en dat ze met minder geld méér kunnen investeren', zegt de Zonhovenaar.

Vlaanderen financiert deze woonmaatschappijen voornamelijk via aantrekkelijke, gesubsidieerde leningen: voor elke 100.000 euro schulden krijgen ze 1000 euro intrest. 'Hierdoor zien die maatschappijen geen enkele reden om hun eigen middelen te gebruiken. Liever dan te investeren, potten ze dit geld op', zegt Vandeput. Om deze gelden te activeren, moet Vlaanderen volgens hem dezelfde subsidiëring voorzien voor investeringen die de woonmaatschappijen met eigen middelen doen.

Dat blijkt uit de jaarrekeningen die Open VLD-fractieleider in de provincieraad Frederick Vandeput heeft doorgelicht, schrijft Het Belang van Limburg.'Dit toont dat het vele Vlaamse belastinggeld dat ze krijgen, niet efficiënt wordt gebruikt, en dat ze met minder geld méér kunnen investeren', zegt de Zonhovenaar. Vlaanderen financiert deze woonmaatschappijen voornamelijk via aantrekkelijke, gesubsidieerde leningen: voor elke 100.000 euro schulden krijgen ze 1000 euro intrest. 'Hierdoor zien die maatschappijen geen enkele reden om hun eigen middelen te gebruiken. Liever dan te investeren, potten ze dit geld op', zegt Vandeput. Om deze gelden te activeren, moet Vlaanderen volgens hem dezelfde subsidiëring voorzien voor investeringen die de woonmaatschappijen met eigen middelen doen.