Zondag bleek dat kandidaat-huurders gemiddeld meer dan drie jaar moeten wachten op een sociale woning. Dat zei Groen-politica An Moerenhout op basis van een vraag aan minister Homans.

Volgens Homans wordt er wel volop geïnvesteerd in de bouw en renovatie van sociale woningen. Sinds 2014 is er volgens de N-VA-minister sprake van een bedrag van 2,9 miljard euro. Sinds 2014 werden er middelen uitgetrokken voor ongeveer 13.500 nieuwbouwwoningen en 19.200 renovaties over heel Vlaanderen.

Ook in 2018 is een bedrag van 825 miljoen euro voorzien. Volgens minister Homans wordt er in sneltempo 'bijgebouwd en gerenoveerd'. 'Uiteraard moet er rekening gehouden worden met een zekere doorlooptijd waardoor de woningen niet allemaal van vandaag op morgen gerealiseerd worden', aldus Homans.

De N-VA-minister hamert er ook op dat er niet enkel geïnvesteerd wordt in bijkomend aanbod, maar ook in de renovatie van bestaande sociale woningen. 'Op die manier komen er niet alleen sociale woningen bij maar verbeteren we ook de woonkwaliteit en spelen we in op de vaak al te hoge energiekosten', klinkt het.

Zondag bleek dat kandidaat-huurders gemiddeld meer dan drie jaar moeten wachten op een sociale woning. Dat zei Groen-politica An Moerenhout op basis van een vraag aan minister Homans.Volgens Homans wordt er wel volop geïnvesteerd in de bouw en renovatie van sociale woningen. Sinds 2014 is er volgens de N-VA-minister sprake van een bedrag van 2,9 miljard euro. Sinds 2014 werden er middelen uitgetrokken voor ongeveer 13.500 nieuwbouwwoningen en 19.200 renovaties over heel Vlaanderen.Ook in 2018 is een bedrag van 825 miljoen euro voorzien. Volgens minister Homans wordt er in sneltempo 'bijgebouwd en gerenoveerd'. 'Uiteraard moet er rekening gehouden worden met een zekere doorlooptijd waardoor de woningen niet allemaal van vandaag op morgen gerealiseerd worden', aldus Homans.De N-VA-minister hamert er ook op dat er niet enkel geïnvesteerd wordt in bijkomend aanbod, maar ook in de renovatie van bestaande sociale woningen. 'Op die manier komen er niet alleen sociale woningen bij maar verbeteren we ook de woonkwaliteit en spelen we in op de vaak al te hoge energiekosten', klinkt het.