De aanbevelingen omvatten onder meer de activering van werkloze 50-plussers, verplichte opleiding bij langdurige tijdelijke werkloosheid en het intensief begeleiden van allochtone en laaggeschoolde jongeren.

"De kans bestaat dat we na de crisis snel opnieuw met kraptes op de arbeidsmarkt te maken zullen krijgen", aldus Jan De Smet, ondervoorzitter van de HRW.

Minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) pleitte op haar beurt voor een Pact tussen de verschillende overheden, op gebied van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

De HRW verwacht dat er dit jaar 12.900 banen zullen verdwijnen in België. Voor volgend jaar zouden er 8.200 banen moeten bijkomen. Maar door de toename van de actieve bevolking, zou het aantal werklozen toch beide jaren stijgen, respectievelijk met 39.600 en 37.600.

De aanbevelingen omvatten onder meer de activering van werkloze 50-plussers, verplichte opleiding bij langdurige tijdelijke werkloosheid en het intensief begeleiden van allochtone en laaggeschoolde jongeren. "De kans bestaat dat we na de crisis snel opnieuw met kraptes op de arbeidsmarkt te maken zullen krijgen", aldus Jan De Smet, ondervoorzitter van de HRW. Minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) pleitte op haar beurt voor een Pact tussen de verschillende overheden, op gebied van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. De HRW verwacht dat er dit jaar 12.900 banen zullen verdwijnen in België. Voor volgend jaar zouden er 8.200 banen moeten bijkomen. Maar door de toename van de actieve bevolking, zou het aantal werklozen toch beide jaren stijgen, respectievelijk met 39.600 en 37.600.