Het Federaal Instituut van Vastgoedmakelaars (BIV) heeft de afgelopen jaren verschillende initiatieven genomen om zijn blazoen op te poetsen door makelaars die er twijfelachtige praktijken op nahouden, uit de federatie te verwijderen. Sinds 2010 werden op die manier al 761 makelaars geschrapt, zo meldt Le Soir.

"Er zijn gemiddeld 100 schrappingen per jaar", zegt BIV-voorzitter Yves Van Ermen. "Vooral in 2010 en 2011 waren er veel omdat we toen net een campagne gelanceerd hadden om de verzekering burgerlijke aansprakelijk te regulariseren".

De meest voorkomende problemen zijn geldverduistering, niet terugbetalen van voorschotten en het ontbreken van de verzekering. Daarnaast was er ook een groot aantal valse makelaars die ontmaskerd zijn door privé-detectives, ingehuurd door het BIV.

Door dat harde werk, waait er nu een nieuwe wind door het beroep, zegt Van Ermen nog. (Belga/NS)

Het Federaal Instituut van Vastgoedmakelaars (BIV) heeft de afgelopen jaren verschillende initiatieven genomen om zijn blazoen op te poetsen door makelaars die er twijfelachtige praktijken op nahouden, uit de federatie te verwijderen. Sinds 2010 werden op die manier al 761 makelaars geschrapt, zo meldt Le Soir."Er zijn gemiddeld 100 schrappingen per jaar", zegt BIV-voorzitter Yves Van Ermen. "Vooral in 2010 en 2011 waren er veel omdat we toen net een campagne gelanceerd hadden om de verzekering burgerlijke aansprakelijk te regulariseren".De meest voorkomende problemen zijn geldverduistering, niet terugbetalen van voorschotten en het ontbreken van de verzekering. Daarnaast was er ook een groot aantal valse makelaars die ontmaskerd zijn door privé-detectives, ingehuurd door het BIV.Door dat harde werk, waait er nu een nieuwe wind door het beroep, zegt Van Ermen nog. (Belga/NS)