Dat zei Europese Raadvoorzitter Herman Van Rompuy. De Grieken moeten met andere woorden de beloofde besparingen en structurele hervormingen onverkort uitvoeren.

De Europese leiders benadrukten wel dat ze de Europese structuurfondsen maximaal willen mobiliseren om de Griekse economie opnieuw draaiende te krijgen.

Noodplannen

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) bevestigde dat Europa werkt aan noodplannen voor het geval Griekenland de eurozone zou (moeten) verlaten.

"Als regering je verantwoordelijkheid nemen, betekent ook dat je voorbereid moet zijn op wat je hoopt te kunnen vermijden. We moeten ons blijven inspannen om een exitscenario te vermijden, maar dat betekent niet dat we ons niet voorbereiden op gebeurtenissen. Zeggen dat we geen noodplan hebben, zou onverantwoord zijn." (Belga/KVDA)

Dat zei Europese Raadvoorzitter Herman Van Rompuy. De Grieken moeten met andere woorden de beloofde besparingen en structurele hervormingen onverkort uitvoeren. De Europese leiders benadrukten wel dat ze de Europese structuurfondsen maximaal willen mobiliseren om de Griekse economie opnieuw draaiende te krijgen.NoodplannenMinister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) bevestigde dat Europa werkt aan noodplannen voor het geval Griekenland de eurozone zou (moeten) verlaten. "Als regering je verantwoordelijkheid nemen, betekent ook dat je voorbereid moet zijn op wat je hoopt te kunnen vermijden. We moeten ons blijven inspannen om een exitscenario te vermijden, maar dat betekent niet dat we ons niet voorbereiden op gebeurtenissen. Zeggen dat we geen noodplan hebben, zou onverantwoord zijn." (Belga/KVDA)