Erik Geenen Geenen is als aandeelhoudersactivist al meer dan tien jaar de luis in de pels van de Nationale Bank, maar ook bij Dexia, Fortis, KBC en andere grote Belgische beursgenoteerde bedrijven.

Met zijn groene pet is hij een bekende verschijning tijdens algemene vergaderingen. Vele bestuurders zijn hem liever kwijt dan rijk, omdat hij hen zeer lastige vragen kan voorleggen. Maar er is ook veel respect voor hem, hoewel deze bestuurders dat niet openlijk zullen toegeven.

Erik Geenen was een van de eerste aandeelhouders die op algemene vergaderingen van Fortis zijn diepe twijfels uitte over de inlijving van ABN Amro, evenals over de kapitaalverhogingen die nadien nodig waren.

'Belgische burger wordt op afgrijselijke manier bedrogen'

Hij roerde zich in het dossier van de verkoop van Electrabel aan Suez en waarschuwde toen voor de toekomstige prijzen van elektriciteit. Hij heeft ook jarenlang geprocedeerd tegen de Nationale Bank, samen met andere kleine beleggers. "De Belgische burger wordt op een afgrijselijke manier bedrogen door de Nationale Bank en dit al decennia lang", zo vertelt hij daarover in Z-Talk Goossens.

Hij maakt zich in de uitzending boos over de herbenoeming van Jean-Paul Servais als topman van de financiële toezichthouder FSMA. "Er zijn geen woorden voor. Dat is iemand die zeer grote fouten gemaakt heeft in de aanloop naar de crisis en in de afwikkeling ervan. Het is de poulain van Didier Reynders, die grote cadeaus heeft gegeven aan Frankrijk. Want terwijl de rommel en problemen van Dexia voor 90 procent uit Frankrijk kwamen, heeft de Belgische staat een deal gesloten waarbij wij meer dan de helft van de schade gaan betalen. Niet moeilijk te begrijpen dus dat Didier Reynders is opgenomen in het Légion d'honneur, de hoogste en belangrijkste onderscheiding van de Franse staat."

Véronique Goossens

Het hele gesprek kunt u bekijken vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of bekijk de volledige uitzending nu al online.

Erik Geenen Geenen is als aandeelhoudersactivist al meer dan tien jaar de luis in de pels van de Nationale Bank, maar ook bij Dexia, Fortis, KBC en andere grote Belgische beursgenoteerde bedrijven. Met zijn groene pet is hij een bekende verschijning tijdens algemene vergaderingen. Vele bestuurders zijn hem liever kwijt dan rijk, omdat hij hen zeer lastige vragen kan voorleggen. Maar er is ook veel respect voor hem, hoewel deze bestuurders dat niet openlijk zullen toegeven. Erik Geenen was een van de eerste aandeelhouders die op algemene vergaderingen van Fortis zijn diepe twijfels uitte over de inlijving van ABN Amro, evenals over de kapitaalverhogingen die nadien nodig waren. 'Belgische burger wordt op afgrijselijke manier bedrogen'Hij roerde zich in het dossier van de verkoop van Electrabel aan Suez en waarschuwde toen voor de toekomstige prijzen van elektriciteit. Hij heeft ook jarenlang geprocedeerd tegen de Nationale Bank, samen met andere kleine beleggers. "De Belgische burger wordt op een afgrijselijke manier bedrogen door de Nationale Bank en dit al decennia lang", zo vertelt hij daarover in Z-Talk Goossens. Hij maakt zich in de uitzending boos over de herbenoeming van Jean-Paul Servais als topman van de financiële toezichthouder FSMA. "Er zijn geen woorden voor. Dat is iemand die zeer grote fouten gemaakt heeft in de aanloop naar de crisis en in de afwikkeling ervan. Het is de poulain van Didier Reynders, die grote cadeaus heeft gegeven aan Frankrijk. Want terwijl de rommel en problemen van Dexia voor 90 procent uit Frankrijk kwamen, heeft de Belgische staat een deal gesloten waarbij wij meer dan de helft van de schade gaan betalen. Niet moeilijk te begrijpen dus dat Didier Reynders is opgenomen in het Légion d'honneur, de hoogste en belangrijkste onderscheiding van de Franse staat."Véronique GoossensHet hele gesprek kunt u bekijken vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of bekijk de volledige uitzending nu al online.