Heel wat Belgisch vastgoed is eigendom van schermvennootschappen in exotische oorden. Dat schrijft Knack, evenals De Tijd, Le Soir en MO*, die het Belgische luik van de Panama Papers onderzochten. Volgens de woordvoerder van de fiscus, Francis Adyns, leidden 83 gebouwen en gronden in België naar vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden, 57 naar Panama en 8 naar de Bahama's. De Bijzondere Belastinginspectie is "op de hoogte van dit fenomeen" en plant een onderzoek naar de constructies.

Antwerpen, Brussel en de kust

Een opzoeking in de Kruispuntbank van Ondernemingen leverde 338 namen op van offshores die als bijhuis van een Belgisch vennootschap in ons land vastgoed bezitten. Naast Panama (96), de Britse Maagdeneilanden (92) en de Bahama's (11) ontdekten de journalisten onder meer 'huisbazen' op de Nederlandse Antillen (51), de Seychellen, Jersey en Belize. De meeste gebouwen staan in Antwerpen (46), Ukkel (27), Brussel (26), Elsene (23), Knokke (21) en Brasschaat (15). De zwaartepunten liggen in Antwerpen, Brussel en aan de kust.

De journalisten vonden 28 van de 338 mysterieuze gevallen terug in de ruim 11 miljoen e-mails en andere documenten die zijn uitgelekt bij het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca.

(Belga/RR)

Heel wat Belgisch vastgoed is eigendom van schermvennootschappen in exotische oorden. Dat schrijft Knack, evenals De Tijd, Le Soir en MO*, die het Belgische luik van de Panama Papers onderzochten. Volgens de woordvoerder van de fiscus, Francis Adyns, leidden 83 gebouwen en gronden in België naar vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden, 57 naar Panama en 8 naar de Bahama's. De Bijzondere Belastinginspectie is "op de hoogte van dit fenomeen" en plant een onderzoek naar de constructies.Een opzoeking in de Kruispuntbank van Ondernemingen leverde 338 namen op van offshores die als bijhuis van een Belgisch vennootschap in ons land vastgoed bezitten. Naast Panama (96), de Britse Maagdeneilanden (92) en de Bahama's (11) ontdekten de journalisten onder meer 'huisbazen' op de Nederlandse Antillen (51), de Seychellen, Jersey en Belize. De meeste gebouwen staan in Antwerpen (46), Ukkel (27), Brussel (26), Elsene (23), Knokke (21) en Brasschaat (15). De zwaartepunten liggen in Antwerpen, Brussel en aan de kust.De journalisten vonden 28 van de 338 mysterieuze gevallen terug in de ruim 11 miljoen e-mails en andere documenten die zijn uitgelekt bij het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca.(Belga/RR)