De Belgische regering heeft haar pijlen gericht op de grote fraudeurs. Er wordt onder meer aan gedacht om hen het stemrecht te ontnemen, zo heeft premier Charles Michel laten verstaan in interviews met de kranten Le Soir, De Standaard en Het Nieuwsblad.

"We denken er bijvoorbeeld aan om grote fraudeurs hun burgerrechten te ontnemen. Dan hebben ze geen stemrecht meer en kunnen ze zich niet verkiesbaar stellen", zo stelde de premier. "De concrete modaliteiten worden de komende weken afgesproken."

Het etische aspect

De beslissing om fraudeurs strenger aan te pakken, hangt volgens de eerste minister samen met de invoering van de fiscale regularisatie-operatie. "Ik ben zeer gevoelig voor het ethische aspect. Daarom engageert de regering zich om de fiscale fraude aan te pakken. Dat is een vorm van respect voor de Belgen die eerlijk hun belastingen betalen. Deze twee maatregelen horen daarom samen."

Volgens de premier brengt 2017 opportuniteiten met zich mee: "Dan creëren Europese regels meer samenwerking en transparantie. Dat zet mensen ertoe aan om het geld te repatriëren. Zo'n maatregel maakt dat er meer geld in de Belgische economie wordt geïnvesteerd."(Belga/NS)

De Belgische regering heeft haar pijlen gericht op de grote fraudeurs. Er wordt onder meer aan gedacht om hen het stemrecht te ontnemen, zo heeft premier Charles Michel laten verstaan in interviews met de kranten Le Soir, De Standaard en Het Nieuwsblad. "We denken er bijvoorbeeld aan om grote fraudeurs hun burgerrechten te ontnemen. Dan hebben ze geen stemrecht meer en kunnen ze zich niet verkiesbaar stellen", zo stelde de premier. "De concrete modaliteiten worden de komende weken afgesproken."De beslissing om fraudeurs strenger aan te pakken, hangt volgens de eerste minister samen met de invoering van de fiscale regularisatie-operatie. "Ik ben zeer gevoelig voor het ethische aspect. Daarom engageert de regering zich om de fiscale fraude aan te pakken. Dat is een vorm van respect voor de Belgen die eerlijk hun belastingen betalen. Deze twee maatregelen horen daarom samen."Volgens de premier brengt 2017 opportuniteiten met zich mee: "Dan creëren Europese regels meer samenwerking en transparantie. Dat zet mensen ertoe aan om het geld te repatriëren. Zo'n maatregel maakt dat er meer geld in de Belgische economie wordt geïnvesteerd."(Belga/NS)