De topman van Volkswagen, Martin Winterkorn, waarschuwt in de krant Welt am Sonntag voor Duitse arrogantie bij de Europese schuldencrisis.

Duitsland is een voorbeeld, en veel landen willen daarvan leren, maar waarschuwt Winterkorn, daarin schuilt ook een gevaar. "In het buitenland wordt ons af en toe een zekere hang naar megalomanie toegedicht."

Onbehagen

Andere landen kijken vol erkenning naar de Duitsers, maar ook met een zeker "onbehagen", aldus de VW-topman.

Binnen zijn autoconcern blijft men alvast met beide voeten op de grond, ondanks de goede verkoopcijfers. "Dat moet ook zo blijven in Duitsland. Nu niet overmoedig worden." (Belga/EE)

De topman van Volkswagen, Martin Winterkorn, waarschuwt in de krant Welt am Sonntag voor Duitse arrogantie bij de Europese schuldencrisis. Duitsland is een voorbeeld, en veel landen willen daarvan leren, maar waarschuwt Winterkorn, daarin schuilt ook een gevaar. "In het buitenland wordt ons af en toe een zekere hang naar megalomanie toegedicht." Onbehagen Andere landen kijken vol erkenning naar de Duitsers, maar ook met een zeker "onbehagen", aldus de VW-topman. Binnen zijn autoconcern blijft men alvast met beide voeten op de grond, ondanks de goede verkoopcijfers. "Dat moet ook zo blijven in Duitsland. Nu niet overmoedig worden." (Belga/EE)