Het Griekse parlement heeft na een debat van meer dan zeven uur het derde financieel hulppakket en de daarmee verbonden besparingen goedgekeurd.

Nog voor de stemming bij naamafroeping voorbij was, was reeds de benodigde meerderheid van 151 op 300 stemmen bereikt, zo heeft de Griekse televisie omgeroepen. Uiteindelijk waren er 222 stemmen voor, 64 tegen en waren er 11 onthoudingen. Er waren 287 aanwezigen.

Vertrouwensvraag

Medewerkers van premier Alexis Tsipras zeiden dat van de 162 volksvertegenwoordigers van de regeringscoalitie er 118 "ja" hebben gestemd. Daarmee beschikt de linkse coalitie niet meer over een meerderheid van 120 leden voor een minderheidsregering.

Tsipras zal de komende dagen de regering blijven leiden, tot de eerste schijf van de hulp is uitgekeerd. Daarna zal hij naar het parlement komen en de vertrouwensvraag stellen. Dat zou omstreeks 20 augustus gebeuren, verluidde in regeringskringen.

Voor de stemming had de premier gevraagd het akkoord goed te keuren omdat het garandeert dat zijn land 'overleeft' en omdat het toelaat 'de strijd verder te zetten.' (Belga/AVE)

Het Griekse parlement heeft na een debat van meer dan zeven uur het derde financieel hulppakket en de daarmee verbonden besparingen goedgekeurd. Nog voor de stemming bij naamafroeping voorbij was, was reeds de benodigde meerderheid van 151 op 300 stemmen bereikt, zo heeft de Griekse televisie omgeroepen. Uiteindelijk waren er 222 stemmen voor, 64 tegen en waren er 11 onthoudingen. Er waren 287 aanwezigen.Medewerkers van premier Alexis Tsipras zeiden dat van de 162 volksvertegenwoordigers van de regeringscoalitie er 118 "ja" hebben gestemd. Daarmee beschikt de linkse coalitie niet meer over een meerderheid van 120 leden voor een minderheidsregering.Tsipras zal de komende dagen de regering blijven leiden, tot de eerste schijf van de hulp is uitgekeerd. Daarna zal hij naar het parlement komen en de vertrouwensvraag stellen. Dat zou omstreeks 20 augustus gebeuren, verluidde in regeringskringen.Voor de stemming had de premier gevraagd het akkoord goed te keuren omdat het garandeert dat zijn land 'overleeft' en omdat het toelaat 'de strijd verder te zetten.' (Belga/AVE)