De grote eurolanden hebben vrijdagavond vergaderd in Luxemburg over de situatie in Griekenland. Tijdens die meeting hebben ze elke herstructurering van de Griekse schuld uitgesloten. Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Eurogroep na de vergadering gezegd.

Idioot

Juncker voegde er aan toe dat het idee dat Griekenland de eurozone zou verlaten, "idioot" is. "We hebben niet gepraat over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone. We vinden het allemaal een idiote optie", aldus Juncker.

Het Duitse blad Der Spiegel had vrijdag op haar website gezet dat Griekenland overweegt de eurozone te verlaten en opnieuw zijn oude valuta in te voeren. Griekenland ontkende meteen "categoriek" elk plan om de eurozone te verlaten. (Belga)

De grote eurolanden hebben vrijdagavond vergaderd in Luxemburg over de situatie in Griekenland. Tijdens die meeting hebben ze elke herstructurering van de Griekse schuld uitgesloten. Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Eurogroep na de vergadering gezegd. Idioot Juncker voegde er aan toe dat het idee dat Griekenland de eurozone zou verlaten, "idioot" is. "We hebben niet gepraat over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone. We vinden het allemaal een idiote optie", aldus Juncker. Het Duitse blad Der Spiegel had vrijdag op haar website gezet dat Griekenland overweegt de eurozone te verlaten en opnieuw zijn oude valuta in te voeren. Griekenland ontkende meteen "categoriek" elk plan om de eurozone te verlaten. (Belga)