Geen enkel land in de wereld krijgt zo een lage score voor kredietwaardigheid als Griekenland. Net boven Griekenland staan Pakistan, Jamaica en Ecuador. De kredietscore CCC is het laatste stapje voor score D. Dat staat voor default of wanbetaler.

Risico op faling
S&P geeft de Grieken ook meteen een nieuw negatief vooruitzicht mee. Griekenland kijkt volgens de kredietbeoordelaar aan tegen "een nog groter risico" op faling. "Het perspectief op lange termijn is negatief. De verlaging reflecteert onze mening dat het risico op een of meerdere falingen nog groter geworden is", luidt het in een persbericht.

Staatspapier
S&P herinnert eraan dat Griekenland in 2012 "en vermoedelijk ook nadien" niet naar de financiële markten zal kunnen trekken, zoals voorzien was in kader van het noodplan van de Europese unie en het Internationaal Muntfonds (IMF).

Standard & Poors beklemtoont nog eens dat het Grieks staatspapier weinig waarde heeft. Internationale beleggers dumpten maandag opnieuw massaal Griekse staatsobligaties. De Griekse staatsrentie steeg tot 16,9 procent, een nieuw record.

De nieuwe verlaging volgt op nauwelijks een maand na een gelijkaardige ingreep van S&P op 9 mei, toen de rating al omlaag ging van "BB-" naar "B". (AFP/EE)

Geen enkel land in de wereld krijgt zo een lage score voor kredietwaardigheid als Griekenland. Net boven Griekenland staan Pakistan, Jamaica en Ecuador. De kredietscore CCC is het laatste stapje voor score D. Dat staat voor default of wanbetaler. Risico op faling S&P geeft de Grieken ook meteen een nieuw negatief vooruitzicht mee. Griekenland kijkt volgens de kredietbeoordelaar aan tegen "een nog groter risico" op faling. "Het perspectief op lange termijn is negatief. De verlaging reflecteert onze mening dat het risico op een of meerdere falingen nog groter geworden is", luidt het in een persbericht. Staatspapier S&P herinnert eraan dat Griekenland in 2012 "en vermoedelijk ook nadien" niet naar de financiële markten zal kunnen trekken, zoals voorzien was in kader van het noodplan van de Europese unie en het Internationaal Muntfonds (IMF). Standard & Poors beklemtoont nog eens dat het Grieks staatspapier weinig waarde heeft. Internationale beleggers dumpten maandag opnieuw massaal Griekse staatsobligaties. De Griekse staatsrentie steeg tot 16,9 procent, een nieuw record. De nieuwe verlaging volgt op nauwelijks een maand na een gelijkaardige ingreep van S&P op 9 mei, toen de rating al omlaag ging van "BB-" naar "B". (AFP/EE)